måndag, december 16, 2019

Smutskastad av MagasinetParagraf tillsammans med bl a Widar Andersson

Jag oroas över den grova brottsligheten i Sverige, och anser att den tyvärr ökar på en del områden. Detta anser många debattörer är helt fel, Sverige har typ aldrig varit tryggare, och citerar gärna Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) och Jerzy Sarnecki.

Jag har interpellerat justitieministern och jag har skrivit debattartiklar, här en i Expressen 2017. Jag krävde i den att BRÅ åter ska analysera brottsutvecklingen som i tidigare rapporter 1996 och 2005, vilket faktiskt nu ska ske.

För att kunna följa brottsligheten i Sverige och dess utveckling har jag startat en Facebooksgrupp, Brottsligheten i Sverige - Rapportgrupp, som redan har fått ca 1.600 medlemmar. Där länkas varje dag till brott som uppmärksammas i media, i första hand i normalmedia men undantagsvis även från nätsajter med tvivelaktigt rykte om artikeln är saklig och informationen inte finns i vanliga media.

Forumet har varit igång någon månad och det är intressant att följa brottslighetens "puls" dygn för dygn. Uppenbart är att det händer grova brott tyvärr rätt regelbundet och att en del brott, t ex överfall och rån, uppenbart ökar. Sådana här öppna grupper på Facebook i laddade ämnen drar till sig många "extremister", därför är vi 4 som strängt modererar gruppen. I gruppen beskrivning, och i diskussionerna, presenteras gruppens syften och moderering mm. Välkommen med och bilda dig en uppfattning. Här är en länk till FB-gruppen.

Om denna lilla facebooksgrupp oroar sig för brottsligheten är det tvärtom med en annan nätsajt, verksam sedan länge, på vänsterkanten som diskuterar brott och som bl a inte vill intervjua poliser eftersom de är partiska m fler beteckningar. Den heter MagasinetParagraf, och den har en lärare från Kungsbacka , Andreas Magnusson, som krönikör. Han hänger gärna ut personer som han menar är typ högerinriktade.

Nu är turen kommen även till mig och jag totalsågas vid fotknölarna som typ främlingsfientlig. Ingenting kan vara mera fel, jag är en varm humanist,  varsågod och läs. (Här redovisar jag i ett blogginlägg tidigare falska påståenden om mig).

När Andreas Magnusson ska exemplifiera vidden av min extremism lyfter han fram Widar Andersson, Jimmy Jansson (kommunalråd (S) i Eskilstuna och Tino Sanandaji. Jag håller två av dessa högt och har respekt för modet hos den tredje i migrationsfrågan (Jimmy Jansson).

Jag har även tidigare ibland beskyllts som t ex främlingsfientlig, eller värre, när jag talat för att  svensk migrationspolitik måste anpassas i EU-riktning. Även röster i mitt eget parti har kritiserat mig, vilket naturligtvis varit extra tungt. Därför är jag naturligtvis glad över att Centerpartiet sedan november delar min uppfattning att Sverige kan inte i nämnvärd grad avvika från övriga EU-länders migrationspolitik.
Här summerade jag tidigt 2018 Sveriges vägval i migrationspolitiken. Jag har på senare tid kritiserat de 7 partier som länge vägrade att lyssna på en bred folkopinion i migrationspolitiken som är för en EU-anpassad och mer restriktiv migrationspolitik, utan istället gjorde tvärtom, för att "vara SDs bästa valarbetare".

Jag avslutade min tid i Sveriges riksdag med ett punktsättartal där jag summerar mina insatser. Jag har också skrivit mina "memoarer" i en bokantologi samt i fem blogginlägg.
Här diskuterar jag i ett blogginlägg om man kan och får läsa sajter på vänster- eller högerkanten.
Här diskuterar jag brottsligheten i Sverige i riksdagen med justitieminister Morgan Johansson. Här skriver jag i SvD.

Den skarpa samhällsdebattören Rebecca Weidmo-Uvell har granskat Anders Magnussons krönikor i ett blogginlägg. 
Den likaledes skarpa juristen och samhällsdebattören mm Paulina Neuding har också hängts ut av MagasinetParagraf och ger här lite fakta kring sajten.

Jag sågas nu alltså av Vänstersajt specialiserad på brottslighet. Jag sågas även av Egor Putilov på Samhällsnytt, f.d Avpixlat. Jag tar risken att länka även till denna sågning. Jag kommenterade den i ett blogginlägg.

Andreas Magnusson sågar mig för att jag menar att grova brottslingars nationalitet är rimligt att informera om av polis och i media, t ex i fallet med den grova gruppvåldtäkten där tre medborgare i Eritrea har dömts. I Sverige har polis och normalmedia utvecklat en praxis där denna information tydligen anses kränkande för brottslingarna och undanhålls medborgarna, medan i väl alla andra länder detta är en självklarhet att informera om.

Jag har i några inlägg i den nya Facebooksgruppen beskrivit dess syfte:

Visst skulle denna FB-grupp Brottsligheten i Sverige - Rapportgrupp kunna bli en i mängden av Nya Tider och Fria tider och så vidare. Då hade jag inte startat den. Den ska sakligt rapportera om, och diskutera, brottsligheten i Sverige, öppen för alla sansade personer som vill göra det utan övertoner åt något håll. Vi är medvetna om att gruppen säkert blir ointressant för de som redan har facit och som tar ut svängarna, men å andra sidan bör den vara intressant för väldigt många andra, som seriöst och utan övertoner vill rapportera och diskutera dessa viktiga och aktuella frågor. Dela gärna och välkomna med, ni som seriöst vill delta!
Är Sverige tryggare än någonsin, eller ökar brottsligheten på en del områden? Var frekvensen gängmord, åldringsrån, rån mot barn och ungdomar och vuxna ofta begångna av ungdomsgäng, vägpirater, sexualbrott, masstölder av båtmotorer och sadlar och lyxbilar och traktordelar osv, lika hög på 1980-talet som idag?
Jag har diskuterat detta i media och sociala medier i ett antal år.Jag anser att otryggheten ökar i Sverige vilket många opinionsundersökningar entydigt visar, men många andra (politiker, media, BRÅ) hävdar motsatsen. Det är bara nyhetsrapporteringen som är intensivare, menar de, det är tryggare idag än då.
Ett fåtal röster i sociala medier gör regelbundet dags- och veckofärska summeringar av brottslighet i närtid, t ex Tino Sanandaji på sin FB-sida.
Denna fråga, om brottsligheten i dagens Sverige, tar alltmer plats i samhällsdebatten och trots den påstått oförändrade situationen jämfört med tidigare så engagerar den medborgarna.
Därför startar nu denna FB-grupp öppen för alla som diskuterar i sak och i respekt för person och utan extremism och övertramp. Här kan dem som vill lägga in länkar om brott som begås i Sverige idag.
Avsikten är att få en sammanhållen nyhetspuls så att både de som anser att brottsligheten är allvarlig och ökar på en del områden kan länka till denna rapportgrupp, men givetvis även de som menar att brottsligheten är mindre än förr.
Det sker mycket brott och vi speglar naturligtvis bara en del, men ändå ett urval som ger bredd. För att få överblickbarhet testar vi att varje dag lägga in ett datuminlägg från brott i närtid och från artiklar i närtid. Ytterligare brott denna dag rapporteras sedan som kommentarer till detta inlägg. Då ges en bild över brottsligheten daga för dag. Brott som sticker ut, och grova brott kan publiceras som egna inlägg. Vänligen sök respektera detta!
Staffan Danielsson 27 oktober 2019, medborgare och samhällsdebattör och tidigare riksdagsledamot, Linköping.
Moderator är också Bertel Kevin, med finska rötter, född 1955, med rika arbetslivs- och idrottsrörelseengagemang.
Moderator är också Dag Isgör, samhällsengagerad stockholmare (som Bertel). Och moderator är också Christina Torstensson, alltmer samhällsintresserad och med oro för brottsutvecklingen.
OBS! Öppna FB-grupper i laddade ämnen kommer alltid att innehålla ett och annat inlägg, eller kommentar, över gränsen. Vår linje är att kunna diskutera även laddade frågor på nätet, som t ex i denna grupp. Förutsättningen är närvarande och aktiva moderatorer, och även medlemmar som genast anmäler extrema inlägg. Med tanke på dessa frågors laddning kommer vi moderatorer att moderera strängt, tänk på det i era inlägg och kommentarer!