lördag, mars 19, 2011

Storfin invigning Vreta naturbruk!

Jag måste ju skriva några rader om invigningen av det nybyggda naturbruksgymnasiets skollokaler Vid Vreta Kloster den 4 mars.

Det var en ljus och positiv eftermiddag, med invigning av Landsbygdsminister Erlandsson och med ett strålande tal av Östergötlands nya landshövding Elisabeth Nilsson. (Landshövdingen har startat mycket bra och möter en bred uppskattning, kompetent och drivande och med goda näringslivskunskaper. Klar merit att ha vuxit upp på bondgård utanför Kalix därtill!).

De nya lokalerna är ljusa och genomtänkta och kommer att fortsätta att utveckla landets kanske största naturbruksgymnasium än mer till gagn för län och region!

Det hedrar Östergötlands läns landsting att man haft kraften och modet att investera nära 150 mkr i nysatsningen! Tidigare landstingsrådet Sven-Erik Nilsson (C) har varit drivande och har lyckats uppnå en bred samsyn i frågan hos partierna.

Starka engagerade människor i ledningen för landstingets skolor har också spelat stor roll för framtidssatsningen. Skolchefen Roland Nilsson gladde sig med all rätt vid invigningen liksom rektor Elisabeth Bringert Hallberg och projektsamordnaren Bo Johansson. Tidigare rektorer fanns också med och applåderade liksom LRFs ordförande, Hushållningssällskapets ordförande och många fler.

Själva byggnationen har också skett under god kontroll vilket både byggare och beställare bekräftade och Bo Johansson medaljerades från bygghåll för sina engarerade insatser.

Hushållningssällskapet , där jag är ordförande, kommer i höst att flytta in i ett nytt kontorshus nära skolan och förhoppningen är att fler ska följa efter så att ett livsmedelscluster med nära samarbete med Linköpings och andra universitet ska kunna utvecklas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,