tisdag, februari 12, 2019

Malmö-Laglöst land för småbutiker. ORIMLIGT!

Igår visade TV4-Nyheterna detta upprörande och uppskakande reportage om hur gängbrottslingar i Malmö terroriserar och styr över människors vardag, med fokus på småföretagare som driver butiker.

De är livrädda, de tvingas låta brottslingarna förvara knark och stöldgods i sina affärer, de tvingas betala pengar och deras varor stjäls inför dem. De hotas med vapen och att de och deras familjer skadas om de gör motstånd eller larmar polisen.

Samma situation råder sannolikt i andra förorter och större städer i vårt land.

Ingen polisanmäler längre, typ. Brottsligheten sjunker alltså i Malmö...

Justitieminister Morgan Johansson twittrar belåtet så här; "
Antalet anmälda brott minskar kraftigt i Malmö, och är lägst på 17 år. Det kan vara ett tecken på att det nu går åt rätt håll, men mycket arbete återstår."

Hur kan kriminella tillåtas härja och terrorisera småföretagare, och många andra, i Malmö?

Hur tar polis och myndigheter tillbaka stadsdelar och områden där människor lever livrädda och utlämnade till gängbrottslingars styre?

Vad gör regeringen? Vad gör de 4 statsbudget- och 73-punktspartierna? Vad gör riksdagen?

Hittills blir det väl bara värre, typ. Trots att många löften har avgivits under massor av år av många politiker och partier och polismästare.

I New York, med än mer allvarlig brottslighet, kunde en massiv nolltoleranskampanj pressa de kriminella tillbaka och minska brottsligheten.

Vem tar initiativ till något liknande i Sverige?