måndag, augusti 30, 2010

Burka eller luva, Jan Björklund och jag..

Jag har fått en del kritik för att jag motionerat om att vi inte ska dölja ansiktet för varandra i offentligt finansierad verksamhet som skola, sjukvård , äldreomsorg och daghem. Och en hel del uppskattning från mina väljare.

Jan Björklund uttryckte igår väl det som jag också menar. Det är ingen stor fråga, den måste få diskuteras och debatten ökar inte på någon främlingsfientlighet. Tvärtom, som Jan Björklund sa.

Om däremot politiker inte vill eller vågar att diskutera detta, då lämnas fältet friare för det extrema parti som enbart driver invandringsfrågan.

Jan Björklund fick goda betyg efter sin utfrågning, och hans tydliga ståndpunkt att man i skolan inte ska acceptera att man döljer ansiktet för varandra ger honom säkert pluspoäng i nästkommande opinionsundersökningar.

Jag hade velat se Centerpartiet lika tydligt om detta, men har ju ännu inte lyckats med det. Så diskussionen i denna lilla fråga lär fortsätta.

.................................

I övrigt rullar valkampanjen på. Jag har mött engagerade centerpartister som med gott humör höll offentligt möte i regnet utanför Katrineholms kommunhus, med avspända och engagerade presentationer av sina kommun- och landstingskandidater. Jag var på marknaden i lilla Regna norr om Finspång och nära Sörmland, där Fredrik Blomberg med flera nådde god kontakt med många marknadsbesökare i den idylliska hembygdsgårdsmiljön. Centerns valstuga i Linköping har jag stått i tillsammans med bl a Johan Lundgren som tar sig an alla frågor med stor ackuratess. Och som därtill är en hejare på att hitta praktiska lösningar på de besvärligheter som en valstuga tyvärr kan utsättas för. Besöket hos Nystart Motala med sexpartikoalitionen C, M, FP,KD,MP och pensionärernas intresseparti var också givande. Efter ett halvt sekel av s-dominans i Motala har man klarat av att ta över detta och går till val på att fortsätta!

Valvinden blåser bra för alliansen och även Centerpartiet börjar att lyfta. Tre veckors hårt och viktigt arbete återstår!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,