måndag, juli 05, 2010

inga vinster, ingen marknadsekonomi (väl) men pengar till allt = V

Lars Ohly accepterar inte vinster, dvs inte marknadsekonomi. I vart fall inte i vård och skola mm. Han vill ha statliga företag och kommunalt monopol i offentliga sektorn. För utan vinster fungerar givetvis ingen företagsamhet, faktiskt inte heller i kommunal regi.

Han vill ha det som på Cuba, sannolikt, där man nu lär säga upp en fjärdedel av de offentliganställda...

Men pengar har han till precis allt, precis som i Grekland.

Gratis vård hur mycket som helst när som helst. Gratis tandvård (bra men stora nya kostnader), gratis kollektivtrafik, högre löner, sextimmars arbetsdag (=33 procents löneökning), 80 procent a-kassa när man tjänar 30.000 kr, högre studiemedel osv osv.

Färre företag varav många inte får ge några vinster, högre skatter, sämre konkurrenskraft, färre jobb så klart....

men utgiftsexplosion till precis allt precis som Grekland...!

Och detta sammantaget ska ge "världens bästa välfärd"...

Dett skulle ge en usel välfärd när statsbankrutten snabbt närmar sig som i Grekland och när nedskärningarna i offentliga sektorn tvingas bli gigantiska.

En tommare och mer innehållslös valslogan har jag aldrig hört, en röst på Vänsterpartiet skulle ju ge en våldamt mycket sämre välfärd. Se på¨Cuba, och se på gamla Östtyskland, på gamla Polen och alla andra samhällen utan marknadsekonomi och utan företag som får ge vinstoch med en statsbudget som en sedelpress.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

En taggad statsminister i Almedalen - Hulken?

Söndagkväll och fantastiskt väder. Och fullsatt, en god mätare inför fortsättningen.

En bra start på veckan för Alliansen, och för moderaterna, måste man säga.

Reinfeldt talade effektivt i någon halvtimme, mer taggad än i riksdagen och levde ut sitt engagemang. Lite drag av Hulken kanske, för oss som minns honom..!

Han skulle göra allt för att förhindra att de röda skattehöjarna skulle vinna majoritet i höst.

Efteråt var det flera "eftersitsar" och jag lyssnade till Reinfeldt igen, utfrågad av Lars Adaktusson ovanför Wisby hotell med kommentarer från Bildt och Göran Persson m fl... genom Göran Gabrielsson. Spänstigt och bra, även det.

Reinfeldt var glad att äntligen få chansen att förklara varför hans studentbetyg vara bra men inte suveräna..., och sa att hans mamma hade nog fått rätt till sist, han borde kanske pluggat mer. Men de var ju i alla fall bra, sa han, och han hade hållit på med mycket annat.

Ett dopp i Östersjön igår gav mersmak, ovanligt varmt i vattnet vilket passar mig bra, det kändes som 24 grader!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,