fredag, september 29, 2006

Utskottsfördelning!

Apropå bensinfyllda dieselbilar......6.000 kr. För att tömma bensin och fylla diesel. Tala om känsliga bil-primadonnor idag, min nästa bil blir kanske en Belarus, eller biogasdriven. Jag återkommer.

Vi har haft den första riksdagsgruppsträffen med centerpartiets nya 29-personersuppställning, tidigare 22. Med riksdagens yngsta Annie Johansson, och äldsta Lennart Lewi, både lika spännande fast på olika sätt. Det kändes mycket bra, och jag ser fram mot en spännande och offensiv regeringstid.

Här i Östergötland verkar landstinget få borgerligt styre med stöd av Norrköpings nya sjukvårdsparti (Vrinnevilistan), och likaså verkar det lossna för maktskifte i flera kommuner, fast med mycket små marginaler.

På riksplanet väntar den nya departementsindelningen, ska bli intressant att se de förändringar som säkert kommer att ske. Sedan ministerlistan, där jag redan givit min centerprognos. Och därefter hur vi ska dela ansvaret i de olika utskotten, vilket i hög grad avgör vad t ex jag ska främst ägna mig åt de kommande 4 åren. Blir det skattefrågor eller trafik som de gångna två, eller landsbygd, näring, socialförsäkring eller något annat.

Jag är självfallet också en mycket spännande riksdagsledamot, varför annars denna dynamiska blogg! En medelålders yngling född 1947 som känner sig sisådär 45 år gammal... Jag var och klippte mig i Linköping häromdagen, en trevlig kvinna gav mig en tuff och ungdomlig kortklippt look med raktuppstående hårtestar indränkta i gelé. Jag var beredd att som en stålmannen möta kommande utmaningar när hon vid betalningstillfället tittade på mig och erbjöd mig pensionärsrabatt...Jag andades djupt, bet ihop...och accepterade. Vad ska man göra?