fredag, augusti 27, 2010

Mona Sahlin far med osanning om Afghanistan, säger emot sig själv

Staffan Danielsson kommenterar oppositionens överenskommelse om det svenska stödet till Afganistan:

- Mona Sahlin och S har åter lagt sig platt för Vänsterpartiet i utrikes- och försvarspolitiken vilket är alarmerande. De rögröna vill att USA ska lämna alla sina militära baser i världen och Sverige ska mycket snabbt ta hem alla sina fredsstyrkor från Afghanistan.

- De rödgröna hävdar att Kabulkonferensen beslutade om ett internationellt slutdatum för ISAF-styrkan, 2014. Detta är osanning, och Mona Sahlin har själv entydigt slagit fast att militär närvaro behövs i Afghanistan under lång tid framöver, även med svensk trupp. Liksom att Kabulkonferensen inte alls sa att alla ISAF-trupper ska vara ute ur Afghanistan 2014. (intervju i Aktuellt i Politiken den 2 augusti).

- Vilken Mona Sahlin ska vi tro på? Den som nu med Lars Ohly påstår att det finns ett internationellt slutdatum för den totala ISAF-styrkan, eller den som tidigare sagt att så inte är fallet? Båda Mona Sahlin kan faktiskt inte ha rätt, eller innebär de rödgrönas uppgörelse att svenska fredsstyrkor faktiskt ska finnas kvar, i strid med vad de nu påstår?

- Afganistans folk förtjänar bättre än den ryckiga och riskabla politik som de rödgröna nu slår in på, med falska hänvisningar till vad Kabulkonferensen faktiskt sa. Nedtrappningen av Sveriges militära fredsinsatser och ytterligare ökningar av de civila insatserna måste istället ske i takt med hur säkerheten faktiskt utvecklas i landet.

Länk till Sten Tolgfors, Wiseman , Albin Ring Broman och Kapten (är det nog) Krister Fahlstedt (Afghanistanveteran).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,