lördag, januari 09, 2010

Lena Ek ny EU-minister?!

Birgitta Ohlsson (FP) från Linköping ursprungligen är en skicklig politiker som mycket väl kan bli EU-minister, och en bra sådan. Hon är själv med i gruppen på Facebook som vill detta.

Att en annan kompetent Fp-minister (Malmström) blir EU-kommissionär är ett rejält köttben åt Folkpartiet i de fördelningar som rättvist ju måste göras av både minister- och andra poster.

Det vore därför inte alls orimligt att t ex en centerpartist kunde bli nästa EU-minister, det är ju bra att olika partier bär de tunga EU-kopplade posterna. Att det skulle bli någon rotation mellan ministrar med anledning av att luckan efter Malmström ska fyllas är väl knappast sannolikt.

Lena Ek vore naturligtvis ett utmärkt val i så fall, vilket Per Ankersjö förespråkar här.

Per skriver också med länkar till debatten om klädröntgen - eller nakensscanning som skeptikerna myntat - där jag ju tidigare här inte uteslutit metoden om den i vissa lägen skulle kunna minska risken för terrordåd på flygplan. Behöver vi inte göra säkerhetskontroller eller om redan existerande är tillräckliga är det ju allra bäst. Många säger dock blankt nej, men förefaller att acceptera nuvarande "kroppsvisitationer".

Dagens Eko gjorde i torsdags en intervju med mig om försvarets inköp av pansarvagnar och jag skriver igår i Norrköping tidningar om att jag förespråkar en allmän A-kassa, höjt tak i A-kassan och sänkt skatt för pensionärer.

I natt var det - 27 grader här söder om Linköping, det är väl kallt. Men ingen blåst och en hisnande vacker midvinterdag och -natt. Även vi eldar för fullt i kaminen och tinar vattenkoppar i utfrysta häststallet...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,