onsdag, augusti 18, 2010

S ville köpa SAAB - vill nu avskeda 3 ggr fler RUT-jobb

Socialdemokraterna gillar manliga jobb i bilindustrin, helt uppenbart. De levde rövare när SAAB krisade och var beredda att låta skattebetalarna köpa och driva en bilfabrik, det handlade om kanske 3-4.000 jobb.

Näringsminister Olofsson hade is i magen, och SAAB nysatsar nu med nya privata ägare.

Samtidigt har tack vare alliansens politik 11.000 människor tagit steget in på arbetsmarknaden från ofta arbetslöshet, människor som kanske inte har så lång utbildning men som brinner för att få jobba och visa vad de går för. Många är kvinnor, många är invandrare. De är stolta och glada över sina nya jobb med hushållsnära tjänster, och deras kunder är lika nöjda.

Socialdemokraterna talar med förakt i rösten om dessa "pigjobb", vilket säger det mesta om hur långt från arbetareparti de har kommit. Deras kamp för att avskaffa RUT-avdraget, som gör att de tidigare svarta jobben under otrygga förhållanden, eller inga jobb alls, nu utförs under full anställningstrygghet och med avtalsenliga villkor, är ett hån mot alla dessa hårt arbetande och stolta människor som blir allt fler i en stor tillväxtsektor.

Socialdemokraterna var alltså beredda att satsa vad som helst för att rädda (de oftast manliga) jobben i en bilfabrik. Samtidigt är man beredd att göra nästan vad som helst för att de 11.000 - som blir allt fler - i de hushållsnära tjänsterna ska tvingas tillbaka till arbetslöshet.

Tragiskt och trist är detta, att socialdemokraterna och de rödgröna (alltså även MP) vill att 11.000 människor ska förlora sina jobb och att de snart 11.000 till som skulle anställas inte ska få den chansen.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,