torsdag, oktober 31, 2013

Medlemsomröstningen (C) i Östergötland, riksdagen

Så är det dags igen. Östergötland har sin nomineringsstämma för att fastställa riksdags- och landstingslistan den 30 november. Förra gången (2010) t hölls den på våren, med detta resultat. (Och i valet 2010 kryssade väljarna så här).

Jag har ju, som alert 66-åring (om jag får säga det själv..), grunnat över om jag skulle vara beredd att kandidera även i valet 2014. Det var inget självklart beslut. Idéprogramsdebatten, där Östergötland var mycket aktiva, avgjorde nog, det känns viktigt och meningsfullt att fortsätta att arbeta för Centeridéerna! Jag lämnade mitt besked till väljare och centermedlemmar i valkretsen i blogginlägg och tidningsartiklar, bl a  i Corren och Länstidningen.

Som framgår ställer jag mig bakom Lena Ek, vår "politiska megastjärna" för Centerpartiet här i Östergötland. Vi har alltid samarbetat bra, och Lena gör ett suveränt jobb!

Efter 7 år i Bryssel och 3 år i regeringen kommer Lena åter att kandidera till riksdagen för Centerpartiet i Östergötland. Hon vann också medlemsomröstningen, och jag gratulerar Lena varmt!

Själv är jag stolt och hedrad över att komma rätt nära Lena som tvåa, det känns som ett bra kvitto på mitt arbete denna riksdagsperiod. Jag gratulerar också vår nya distriktsordförande och mångåriga oppositionsråd i Norrköping, Karin Jonsson, till en tung tredjeplats i omröstningen. Jag känner verkligen flåset, och det känns bara bra!
Sedan kommer en stark trio, Birgitta Gunnarsson, Muharrem Demirok och Lars Vikinge! Det känns som om valberedningen kommer att kunna jobba fram en mycket bra riksdagslista!