söndag, april 06, 2008

En bra distrikststämma - med Maud!

Igår var det östgötacenterns distriktsstämma med som vanligt flera hundra deltagare. I Birgittaskolans aula i Linköping.

God stämning, en bra diskussion om att övergå till en landstingslista i hela länet och ett lysande tal av Maud, som gästade stämman. Hon hann med det mesta, och ingjöt mod och förändringsbenägenhet hos oss alla. En bred exposé från Högfors, alliansens program som gör Sverige bättre och berett att offensivt möta framtiden, kampen för fler i arbete och mot utanförskapet, förändringarna i A-kassa och sjukförsäkring, i skolan osv.

Den genialiske tecknarens EWKs änka Alice Karlsson och Arbetets muséets chef Anders Lind fick av Maud centerpartiets donation som möjliggör - äntligen - ett EWK-museum i Arbetets museum. De var glada och tackade från hjärtat, och hela stämman rördes.

Dagens opinionsundersökning från SKOP bekräftar att alliansen efter det första årets tuffa beslut nu återtar förlorad mark och knappar in på oppositionen. Sverige står ekonomiskt och sysselsättningsmässigt mycket starkt tack vare alliansens nödvändiga politik och jag är optimist inför valet 2010!