fredag, augusti 05, 2016

Min refuserade replik till Corren ang deras förnedring av Carl Bildt

Corren avböjer replik, vilket händer mig rätt ofta. Med anledning av detta. Och för några år sedan detta. Jag offentliggör därför hur den hade sett ut, och vår korrespondens. Utöver vad jag skrivit kan tilläggas det anmärkningsvärda i att Dahlgren tar upp vänsterkritiken mot Bildt för 10 år sedan att han varit styrelseledamot i börsbolaget Lundin Petroleum;

Till Christian Dahlgren, Corren:
Jag kritiserar invektiven och tonen. Den är också värd att diskutera enligt min mening.
Ska fundera över annons.
Som du förstår är jag alltjämt djupt förorättad av dina beskyllningar mot mig som typ främlingsfientlig. Men det får vi väl redan ut någon annan gång, eller aldrig.
Mvh
Staffan


Hej Staffan. Eftersom som du i sakfrågan om Carl Bildt inte anför några motargument, är det svårt att se vad ditt inlägg tillför debatten.
Vi avböjer därför publicering.
Mvh
Christian Dahlgren


Från: Staffan Danielsson [mailto:staffan.danielsson@riksdagen.se]
Skickat: den 5 augusti 2016 09:14
Till: CO Debatt
Kopia: Christer Kustvik ; Christian Dahlgren
Ämne: debattinlägg med anledning av Dahlgrens ledare om Bildt


Hej debattredaktör Daniel Erlandsson, Corren debatt.
För kännedom även till Correns chefredaktör, ansvarig utgivare och därigenom ansvarig för det som publiceras i tidningen.

Dagens huvudledare i Corren är utomordentligt anmärkningsvärd, en smädestext som förnedrar Sveriges förre statsminister Carl Bildt.
Jag anhåller om utrymme för denna korta skarpa replik, dock ingenting i jämförelse med ledartexten.
Skulle jag, mot förmodan, inte medges detta, kan jag överväga en annons.
Och ja, jag kommer alltjämt gärna till Corren för att samtala, om intresse finns.
Med vänlig hälsning

Staffan Danielsson

Replik:
Först, jag och Correns mycket liberale ledarskribent Christian Dahlgren, tidigare socialdemokrat, är okontanta. Jag vill samtala om det, han inte. Han har sågat mig som främlingsfientlig när jag sagt att Sverige bör anpassa sina asylregler i EU-riktning. Han har blockat mig på twitter vilket säger mycket om respekten för oliktänkande och för länets riksdagsledamöter. Nu accepterar han och Corren långt strängare migrationsregler, utan att ta tillbaka sina fördömanden av mig.
I en mycket anmärkningsvärd huvudledare tar nu Corren och Dahlgren all heder och ära av Sveriges förre statsminister Carl Bildt i en svartmålnings- och smädestext utan like. Bildt är tyranniets vän, en intellektuell och moralisk ruin och motbjudande.
Donald Trump kunde inte gjort det ”bättre”.
Hur kan denna libertarian, just nu, skriva på Correns ledarsida med alster som förnedringen av Carl Bildt?

Staffan Danielsson

Riksdagsledamot (C)