torsdag, december 20, 2012

Julbrev till Centerpartiets styrelse!


Julbrev till Centerpartiets styrelse

Några rader från mig, som ju ska företräda centerrörelsen i Östergötland och Sverige i Sveriges Riksdag.

Det är en mycket viktig diskussion som nu väntar fram till att partistyrelsen redan om någon månad ska lägga fram sitt förslag till stämman i mars om nytt idéprogram.
Som ni vet har jag redan diskuterat Sveriges migrationspolitik en tid, med inriktningen att Sverige ska ha en fortsatt öppen och generös politik men att för att bromsa SD behöver etablerade politiker och partier ge svar på frågor som diskuteras vid de köksbord som Maud ju ville att vi skulle finnas vid. Här länkar till några av mina blogginlägg.

Utöver punkten om fri invandring i Ankersjögruppens förslag finns det flera andra principiella frågor att förhålla sig till, bl a om hur stark betoningen på frihet och individen och minskad stat ska vara i förhållande till rättvisa, solidaritet och trygghet. Den insiktsfulle Yngve Sunesson skriver bra om detta i en ledare i Hallands Nyheter (länk från min blogg).

Det är oerhört ont om tid, och jag ska nu noga som vi alla läsa idéprogramgruppens förslag. Jag hoppas att vår partiledare och partistyrelsen nu visar stort ledarskap genom att lyssna på hela centerrörelsen och lägger fram ett programförslag till partistämman som kan samla partiet och där en del kantigheter i programförslaget tas bort och viss breddning kan ske! 

God Jul och Gott Nytt År!

Staffan Danielsson
Nuvarande riksdagsledamot för Centerpartiet i valkrets Östergötland