onsdag, april 02, 2008

Den geniale EWK - Nu Museum!!

Tecknaren Evert Karlsson - EWK - hade nog ungeför befallningsmansutbildning, lantbrukare från Vikbolandet i början.

En genial tecknare om Sveriges och världens glädjeämnen och bekymmer, publicerade i Sveriges och världens största tidningar.

Sedan hans bortgång för ett antal år sedan har många arbetat för att hans teckningar skulle samlas i ett museum.

Nu kan detta förverkligas, den utmärkta platsen blir Arbetets Museum i Norrköping.

Och det är ju roligt att Centerpartiet genom sin donation - offentliggjord idag - möjliggör att EWK och hans verk äntligen får sin berättigade plats på Arbetets museum!

Kommunismens förbrytelser och folkmord

Forum för levande historia upplyser nu också om kommunismens oerhörda brott mot mänskligheten, i rader av länder på olika kontinenter och under olika tidsperioder. Detta är mycket bra, dessa förbrytelser är alldeles för okända och förtigna.

En rad personer skriver idag på DN debatt och är kritiska mot detta. Jag förstår dem inte.

Lenins och Stalins urskiljningslösa terror i kommunistpartiets namn drabbade urskiljningslöst. Lantbrukarfamiljer över hela sovjetunionen tillfångatogs i ofta nattliga räder, mördades eller sändes iväg åt olika håll i Sibirien i trånga tågvagnar, massor dog under transporterna och under fruktansvärda umbäranden under omänskliga förhållanden i Gulag-lägren. Hela folkgrupper som kasacker och tjetjener tvångsförflyttades under kollektiva straff där 20-30 procent av befolkningen dog. Vad är detta annat än folkmord.

Miljoner människor i sovjetunionen och i det röda Kina har svultit ihjäl i enorma hungerkatastrofer, ibland mitt på slätternat eftersom deras skörd har tagits ifrån dem.

De röda khmererna i Kambodjas folkmord....osv osv.

Kommunismen vill jämlikhet och lycka, om man är välvillig, men alla måste vara med och den som är emot är en folkfiende, ett kapitalistsvin, en "kulak" (bonde) vars människovärde är noll.

Enligt bolsjevikerna/kommunisterna skulle kosackerna "utrotas och likvideras till sista man". Av en befolkning på tre miljoner mördades upp till 500.000 människor.

På föreningen "Upplysning om kommunismens" hemsida kan man snabbt få en överblick över mekanismerna i kommunismen som gör att respekten för demokrati och människovärde regelmässigt har förtrampat där kommunismen tagit makten.

shttp://www.upplysningomkommunismen.se/?page=om