tisdag, maj 04, 2010

Vänsterpartierna skär ner Sveriges Försvar

Vänsterpartierna presenterade i går sin gemensamma vårbudgetmotion. En viktig finansiering för deras bidragsreformer är stora nedskärningar i försvarets budget.

- Det är uppenbart att Vänsterpartiet är den stora vinnaren i denna fråga. Socialdemokraternas och Miljöpartiets ambitioner om vissa omprioriteringar av försvarsmaktens verksamhet har fått ge vika för Vänsterpartiets krav på enbart nedskärningar, säger Staffan Danielsson, Centerpartiets försvarspolitiske talesperson.

- Det är mycket allvarligt att Vänsterpartiet ges detta inflytande över oppositionens försvarspolitik, menar Danielsson.

- Vänsterpartiernas nedskärningar i försvaret på två miljarder, eller cirka fem procent av den totala försvarsbudgeten, kommer sannolikt att innebära att garnisoner måste läggas ned. Till detta kan vi lägga till alla de jobb som hotas inom svensk försvarsindustri och forskning och utveckling. Vänsterpartierna vill uppenbarligen minska försvarets styrka och skära ner jobben inom försvarsmaktens och försvarsindustrins område, konstaterar Danielsson.

- Sverige har åtagit sig ledningsansvar för en av EU:s snabbinsatsstyrkor, Nordic Battle Group, år 2011. Inför detta har Sverige ingått ett antal avtal och förpliktelser. Dessa åtaganden vill Vänsterpartierna med kort varsel säga upp. Vänsterpartiernas oansvariga försvarspolitik kan komma att leda till att Sveriges trovärdighet i internationella samarbeten minskas, både vad gäller försvarsfrågor, men också i EU-relaterade frågor och samarbeten i övrigt. Det kanske Miljöpartiet och Vänsterpartiet kan välkomna, men det vore en stor skamfläck för Socialdemokratin, och givetvis för Sverige, säger Staffan Danielsson.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Mikael Wiehe - Cuba står bäst upp för de mänskliga rättigheterna...

Här är artikeln i Corren igår om Mikael Wiehes uppträdande på socialdemokraternas i Linköpings första majfirande, med bl a Sven-Erik österberg som deltagare.

- Att jag skulle vara anti-demokrat är mest struntprat, säger Wiehe. (Jag har fetmarkerat "mest"...).

Och sedan apropå att vara mest demokrat säger artisten Wiehe ordagrant så här enligt reportern:

"Vad gäller Cuba framhärdar han att det finns inget land i Amerika, USA inräknat, som bättre står upp för de mänskliga rättigheterna".

Och därmed var det alltså bevisat, både Wiehe och Cuba är ju förkämpar för demokrati och mänskliga rättigheter, som t ex den tryck- och yttrandefrihet som låter Wiehe uttala sig som han gör här i Sverige.....

Det är ju för väl att Wiehe hyllar bröderna Castro och deras kommunistiska parti vid sina besök på Cuba, för annars skulle han ju fängslas. Uppenbarligen har vi olika syn på vad mänskliga rättigheter handlar om.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,