onsdag, januari 18, 2017

Noterar framgångar efter år i migrationsmotvind!

Jag har sedan 2011 engagerat mig i de allt viktigare migrationsfrågorna, se länkar nedan och här.

Det var länge motigt när åsiktskorridoren var som trångast men det har äntligen ändrat sig.

Nu summerar jag framgångar i allt fler frågor, vilket naturligtvis gläder mig, jag har ju lagt mycket energi på att driva dem i ofta hård motvind.

1. Genom sex riksdagspartiers, inklusive Centerpartiet, migrationsöverenskommelse i november 2015 tillgodosågs huvuddelen av de 4 punkter som jag och östgötacentern föreslagit för att anpassa Sveriges asylregler i EU-riktning.

2. Min kamp mot den rättskandal som Migrationsverkets ansvarslösa och slappa och obefintliga ålderskontroll av vilka ensamkommande under uppgivna 18 år som verkligen är det kröntes med framgång när regeringen (justitieminister Morgan Johansson) för drygt ett år sedan beordrade Migrationsverket att snarast åter börja bedöma ålder.

3. Jag lyfte i augusti 2016 frågan om att BRÅ måste återgå till att utan dramatik offentliggöra sin brottstatistik vad gäller brottslighet och nationalitet, vilket i söndags togs upp av Rapport, Aktuellt och Agenda. Min uppfattning är ju att BRÅ och justitieministern begår tjänstefel när man hemligstämplar statistik och inte låter BRÅ göra en helt nödvändig ny analys och rapport om brottslighetens utveckling bland svenskar och invandrare.

Beskeden från BRÅ, forskaren Sarniecki och justitieministern var visserligen blankt nej, vilket är oerhört anmärkningsvärt.


De flesta riksdagspartier med S och M i spetsen har också avvisat mina krav.

Folkpartiet och nu Centerpartiet har dock öppnat för att statistik och rapporter kan behöva göras, och vill vad jag förstår ge BRÅ fria händer att göra detta. Dock måste nog regeringen vad jag förstår kanske ändå ge uppdrag och anslå resurser.

Min bedömning är ändå att inom rätt snar framtid kommer BRÅ att både föra en öppnare statistik på även just detta samhällsområde, kriminaliteten, samt att göra nya rapporter om brottslighetens utveckling där nationalitet och ibland även födelseland kan ingå.

Varför tror jag det?

Tja, Sverige gjorde det tidigare utan dramatik, övriga länder i Norden och EU torde göra det. Det är egentligen helt odramatiskt att föra statistik som speglar verkligheten, det dramatiska är när en öppen demokrati hemligstämplar delar av verkligheten.

Och mina krav har fått snabbt och kraftfullt stöd från många tidningar, tex en huvudledare i Dagens Nyheter, från Bohusläningen, Norrköpings tidningar, UNT, Göteborgsposten, Smålandsposten och Jönköpingsposten och Nya Wermlandstidningen NWT. Många fler torde tillkomma, tror jag.

Läs gärna Hans Stigsson i Norrköpings tidningar (NT), tycker jag.

Här länkar till tidigare blogginlägg av mig i dessa frågor, här och här och här och här och här..