tisdag, maj 06, 2014

Miljöpartiets extremism hotar svenskt jordbruk

Det kan bli en S-V-MP-regering efter valet, eventuellt "förstärkt" med FI..

Jag hoppas ju absolut inte det, men det kan inte uteslutas.

Miljöpartiet har sedan länge en gräddfil i politiken och i medias okritiska behandling.

Jag har skrivit en del om hur radikal deras politik är ifråga om svenskt jordbruk och livsmedelsindustrin. Här ett ironiskt blogginlägg och här ett mera pang på rödbetan.

PM Nilsson skriver i dag i Dagens industri att Miljöpartiet gör sig bättre som livsstil än som politik (länk kommer här vartefter).

Två inflytelserika bloggare behandlar idag Miljöpartiets extrema politik för svenskt jordbruk och svensk livsmedelproduktion.

Johan Westerholm med bloggen Ledarsidorna (tidigare "Mitt i steget") är ofta läsvärd och behandlar idag Miljöpartiets jordbrukspolitik under devisen "Och Miljöpartiet är, de facto, det ännu levande lantbrukets största enskilda hot utöver vädrets makter".

Lars Wilderäng driver en av landets stora och mycket lästa bloggar inom ekonomi och politik under signaturen "Cornucopia". Han summerar Miljöpartiets alla nya pålagor på jordbruket och summerar resultatet om de genomförs så här: "Resultatet blir att svensk självförsörjningsgrad, samtidigt som Europa ser ut att kastas in i ett halvljummet krig med ett aggressivt och expansivt Ryssland, kommer falla till ca 10%. Istället för Sveriges antibiotikafria djuruppfödning ska vi importera antibiotikauppfött kött från utlandet och i Sverige förkastliga förhållanden".

Detta behöver verkligen uppmärksammas inför valet. vad som är mindre känt är att Socialdemokraterna följer Miljöpartiet tätt i spåren i dessa frågor och faktiskt går till val på att kraftigt öka matkostnaderna för både medborgare och kommuner. Mer om detta i ett kommande inlägg.