fredag, februari 06, 2009

Det modiga centerpartiet - och Modiga Maud!

Centerpartiet gillar inte kärnkraft, vi har fått igenom en kraftfull satsning på förnybar energi, inga skattepengar ska in i kärnkraften m.m.. Läs gärna hela uppgörelsen, om du inte gjort det, den innehåller många utmärkta drivkrafter för det förnybara som centerpartiet fått hela regeringen med på.

Klimatfrågan är den stora miljöfrågan idag, och att samtidigt avveckla både fossila energin och kärnkraften utan konsekvenser för jobb och ekonomi är mycket svårt.

Även för trion Lars Ohly, Peter Ericsson och Mona Sahlin skulle det bli en skakig resa, som jag hoppas inte kommer att lämna startpunkten.

Centerpartiet har ju accepterat att kärnkraften behövs under överskådlig tid och att verken får renoveras och uppgraderas. Jag är glad över att vi släppte årtalsexercisen och överlåter åt trion ovan att fortsätta med densamma. Skulle det vara säkrare att ersätta några äldre verk med ett nytt är det ingen stor dramatik i detta, tycker jag.

Nu drar alliansen med centerpartiet i spetsen igång med utvecklingen av den förnybara energin och avvecklingen av den fossila energin, vi drar igång omgående och vill det sig väl kostar det så mycket att eventuellt ersätta 3-4 äldre kärnkraftsverk med ett nytt att det inte blir av.

Jag gillar en handlingskraftig Allians för Sverige som tar sitt ansvar och kommer fram i även de svåra och besvärliga frågorna.

Och jag gillar ett starkt och modigt centerparti, och en dito partiledare, som driver den resultatpolitik som Sverige behöver, även om det ju innebär att både ge och ta!

Självfallet ser jag med förtröstan fram mot nästa val, för både centerpartiets och alliansens del!

Jag har stor respekt för de ärrade medlemmar som i förstone kan undra över klimat- och energiuppgörelsen. Men ser man hela bilden av vad centerpartiet har fått igenom och fått hela regeringen med på - och på hur det annars kunde stått och stampat - är jag övertygad om att förståelsen och uppslutningen bakom vad vi åstadkommit kommer att vara stark, både bland medlemmar och medborgare!

jag gillar bloggaren Henrik Alexanderssons (HAX) analys!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,