söndag, augusti 06, 2006

Vilket centeravstamp!!

Jag måste ju rapportera från vårt valkonvent i Stockholm två dagar. 500 deltagare och en fantastisk stämning.

Maud både inledde och avslutade med massor av energi, vilja och glöd. Valmanifestet är kort och slagkraftigt, och summerar det vi lagt fast under flera år; med tre huvudpunkter; fler företagare och fler jobb, förnyad välfärd och en stark kamp för en bättre miljö.

Centerpartiet har genom vårt visionsarbete och vårt djärva förnyelsearbete blivit ett modernt parti i tiden, även om vi inte lyft fram vår utveckling marknadsföringsmässigt som t ex de "nya moderaterna" försöker göra. Maud menade att det nog var dags för det!

Dagens Nyheters huvudledare i lördags hyllade centerpartiet utifrån socialliberala utgångspunkter och utifrån att vi vågar driva viktiga framtidsfrågor utan att först snegla åt alla håll. Roligt.

9 riksdagsledamöter och partistyrelsemedlemmar - med bl a Muharrem - gjorde lättsamma, tänkvärda och roliga "ståupp-prestationer" kring vår politik, mycket uppskattat.

Vi östgötar - en ca 15-hövdad delegation - trivdes och träffades och är nu mycket laddade för att ge järnet på hemmaplan.

Vi hörs och syns!