söndag, februari 01, 2009

Bra centermöten hemma!

Fredag-lördag hade centerdistriktet i Ög en mycket bra kurs på Missmyra kursgård med m. Handikapprörelsen driver den vid sjön Risten i Åtvidaberg, fina strandpromenader och brasplats både vid sjön och vid Valberget.

Fast vi var i byggnaderna - ett antal ledande förtroendevalda från länets kommuner. Cecilia - Cissi - Andersson från "over there" diskuterade sjukvårdsfrågor med oss i en spännande dialog, min kollega från "Östra Götalandsregionen" Anders Åkesson - riksdagsledamot från Kalmar län - inspirerade oss inför lördagens diskussioner kring vårt utvecklingsprogram för länet. ("Over there" är slang för Västra Götalandsregionen där Cecilia är centerledamot i Hälso-och sjukvårdsutskottet)

Och dessa var också mycket givande, vce distriksordförande Karin Jonsson skriver om dem på sin blogg.

Lördag em hade Linköpingscentern sin kretsstämma med en bra genomgång inför EU-valet av en av våra mycket sakkunniga experter på riksdagens centerkansli, Ulrika Wienecke. Med bakgrund från riksbanken och Bryssel bevakar hon bla finans- och EU-frågor.

Vi ska ju snart utse nytt kommunalråd i Linköping efter Gösta Gustavsson, som verkat med mycket hög kvalitet och engagemang i två decennier. Gösta är ung som jag.., och fortsätter sitt engagemang, men i lite lägre fart.

I samband med det skulle också ny ordförande för kommunkretsen utses, och det blev en diskussion kring detta och en motkandidat föreslogs. Kommunkretsens ansvar och betydelse har ju ökat genom partiets nya stadgar. Pontus Knutsson var valberedningens förslag och tillhör "ungdomsgenerationen" liksom säkert det kommande kommunalrådet. Några röster förespråkade en mer erfaren kraft i detta läge, och att Pontus kunde börja som vice ordförande. Sten Persson som föreslogs avgjorde frågan genom att deklarera sin vilja att stötta centern och kretsstyrelsen, men inte som ordförande.
Så Pontus valdes med acklamation och Sten valdes in i kretsstyrelsen. En bra debatt, bra att frågan lyftes och ett bra resultat. Kretsstyrelsen fick gott stöd men kände säkert också av förväntningarna inför det kommande året.

Jag föreslog som vanligt att medlemmarna i kretsen - 700 st! - skulle ständigt erbjudas att anmäla sina epostadresser, och att kommunalråd, kretsordförande osv regelbundet skulle skicka ut lägesrapporter.