lördag, september 11, 2010

Wetterstrand och Ohly på mycket svag is- Osanningens!

Lars Ohly hävdade i radiodebatten mellan partiledarna igår att Göran Hägglund ljög, då han beklagade att Ohly föredrog diktaturen i Iran före demokratin i Israel, Mellersta Österns enda.

Stora ord från Ohly.

Som inte stämmer. Expressen intervjuar idag Lars Adaktusson som bekräftar att Lars Ohly vid utfrågningen i Almedalen 2009 på direkt fråga sade att han föredrog Iran före Israel. Och Adaktusson vill därtill minnas att Ohly sade samma sak i Almedalen i år.

Vem ljuger, Lars Ohly?

Maria Wetterstrand gav klara besked på ett antal punkter vid utfrågningen i SvT häromdagen. Men flera av beskeden var käpprätt fel.

1. att Alliansen har gett klara besked om göra sig beroende av SD om Alliansen inte får egen majoritet (Sanningen är den motsatta).

2. att Miljöpartiet aldrig har sagt att de vill förbjuda flyg (2008 föreslog Maria Wettertrand att allt inrikesflyg söder om Sundsvall borde förbjudas).

3. att staten ska satsa pengar på ny kärnkraft (Alliansens energiöverenskommelse är glasklar: staten kommer inte att lämna några stöd överhuvudtaget till kärnkraften).

4. att RUT-avdraget innebär en stor kostnad för staten (Konjunkturinstitutet gick igår ut och meddelade att RUT-avdraget inte innebär någon kostnad för staten).

5. att MP aldrig föreslagit köttskatt . (Svds faktakoll ger henne vänligt nog gult ljus, men säkert bra nära rött, tycker jag).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,