fredag, november 20, 2009

Varning för röd gubbe - "ohlylala"

Som ni vet har jag så svårt för när f.d (?) kommunister och deras efterföljare talar sig varma för demokrati och integritet. Det låter så bra, men vad gjorde de och deras parti under nästan hela 1900-talet??? Jo, samarbetade och kongressade och utbytte vänskap och pengar med kommunistpartier i Östeuropa och Cuba, vars styren inte visste av vare sig någon demokrati eller skydd för integriteten eller gräsrotsdemokrati osv. Lars Ohly lade mycket motvilligt av med att beteckna sig som kommunist för bara 3-4 år sedan...

Centerpartiet har en liten kampanj "Varning för röd gubbe" som är bra och tänkvärd, och har lett till en del diskussion i både gamla och sociala medier.

Jag länkar här till f.d socialdemokratiske riksdagsmannen Bengt Silfverstrands flitiga blogg, där han försöker såga vårt budskap med att ta upp dåvarande bondeförbundets misstag under mellankrigstiden och efter det att riksdagen i bred enighet startat ett "rasbiologiskt" institut...Och visst hade nog Bondeförbundet liksam andra partier influenser av den fruktansvärda tidsandan från Tyskland, det beklagar jag självfallet starkt.

Det intressanta är att Bengt S. får bra och intressanta reaktioner på sin blog som faktiskt försvarar centerpartiets kampanj, och på vikten av att hålla fokus på dagens "Vänsterparti", dess nära historia och - tycker jag - deras krav på förstatligande, väldiga skattehöjningar, stora expansion av statlig och kommunal verksamhet, försvarsmässig närmast isolering från samarbete med Nato- och EU-länder osv.

Heder åt socialdemokratin som under 1900-talet gjorde goda insatser för att bekämpa kommunisterna, och där fortfarande många sossar tycker sig se farligt röda inslag även i dagens vänsterparti. Med all rätt!

Och tyvärr vill Mona Sahlin se Lars Ohly som minister, kan det bli kommun-, skatte- eller försvarsminister kanske...
Kom ihåg; "Varning för röd gubbe"!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,