tisdag, februari 16, 2010

Centerårsmöten!

Det är årsmötessäsong nu, och det är alltid roligt att medverka i olika kommunkretsar och avdelningar.

I lördags fm hade Norrköpingscentern sitt årsmöte i Arbetets museum i Norrköping, med visning av den fantastiska EWK-utställningen. En bra framtidsinriktad gruppdiskussion och så mitt eget inlägg, optimistiskt - Nu kan det bara gå uppåt! - och med fokus framåt.

I söndags em var det dags för Kindacenterns årsmöte i Horn - en av södra Sveriges kallaste platser och säkert också vackraste. Risgrynsgröt, och kaffe! Och diskussion inte minst om pensionärernas villkor.

Måndagen besökte jag Eksjöcenterns årsmöte, och dessförinnan givande överläggningar med den välskötta kommunens kommunalråd Lennart Bogren, med högt förtroende. Diskussioner kring försvarsfrågor, givetvis, Eksjö är ju en tung garnisonskommun.

Kvällens överläggningar i Mariannelund blev intressanta och intensiva; jag talade varmt för en region med Småland och Östergötland, vi diskuterade energiöverenskommelsen och jag pressades på besked i frågan om pensionärernas skatter.

Jag redovisade då min uppfattning frän flera blogginlägg här, målet bör vara att skatterna sänks till löntagarnivån. Detta tydliga besked uppskattades av både löntagare och pensionärer.

Så bilfärd hem i vinternatten i den sena söndagskvällen. Som så många gånger förr! Efter det att Charlotte Kalla just tagit guld!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,