fredag, april 27, 2012

Ensamkommandes ålder - Stöd från Expressen!

Debatten fortsätter efter min artikel på DN-debatt igår.

Glädjande nog har artikeln i stor utsträckning uppfattats precis som jag menade, att utifrån en öppen och generös invandrings- och flyktingpolitik kunna diskutera punkter som kan behöva förändras.

Expressen tar upp frågan i sin huvudledare idag, ger stöd åt det jag framför och visar på ytterligare aspekter samt slutar med att "Staffan Danielsson pekar på en debatt vi behöver".

Folkbladet i Norrköping - Widar Andersson - har en i vanlig ordning intressant och tydlig ledare som också menar att jag ställer rimliga frågor.

Norrköpings Tidningar menar i sin ledare att förslaget förtjänar seriösa överväganden.

Centerpartiets gruppledare i riksdagen - barnläkaren Anders W Jonsson - hänvisar på sin blogg till vår migrationspolitiske talesperson Fredrick Federley och till en skrivelse från barnläkarföreningens arbetsgrupp för flyktingbarn som han fullt ut ställer sig bakom. De visar på svårigheten att bestämma ungdomars ålder och vill inte att Sverige ska närma sig de åldersbestämningsmetoder som andra länder har infört.

Centerpartistiska Sörmlands Nyheter anser i en ledare att  jag "är ute och tassar på bruna jaktmarker"...(Jag biter ihop och kommenterar inte).

Jag får kritik från migrationsministern, Fredrick Federley och andra talespersoner i en artikel i Dagens Nyheter., dock kilometer ifrån Sörmlands Nyheters nivå

Emma Henriksson, talesperson för KD, skriver i en replik på DN Debatt att .inga ålderstester bör göras utan det ska vara ett bra mottagande vare sig man är 15,17, 19 eller 21 år.

Den liberala bloggportalen Frihetssmedjan stöder fullt ut rätten att diskutera kring dessa frågor med den ansats jag har, och kritiserar de starka motreaktionerna.

Den bloggande polisen och miljöpartisten Bastian stöder min rätt att ta upp frågan till debatt utan att beskyllas för att vara främlingsfientlig, och han delar också min analys av att det snarast gynnar de främlingsfientliga om inte frågor får diskuteras.

Läs även andra bloggares åsikter om http://bloggar.se/om/ensamkommande"rel="tag">ensamkommande, http://bloggar.se/om/flyktingar"rel="tag">flyktingar, http://bloggar.se/om/asyl"rel="tag">asyl, http://bloggar.se/om/politik"rel="tag">politik, http://bloggar.se/om/centerpartiet"rel="tag">centerpartiet