fredag, september 18, 2009

Aftonbladet igen - pushar Sverigedemokraterna...

Aftonbladets chefredaktör heter Jan Helin. Han gillar att vara med i TV och debattprogram. Han tycker det var intressant att publicera en lång artikel med beskyllningar mot Israel för att ta organ från palestiniers kroppar. Utan några belägg annat än rykten. Så som rykten spridits mot judar i många sekler.

Nu är han på gång igen. Det är kyrkoval på söndag. Sverigedemokraterna satsar på att få en plattform där, valdeltagandet är ju väldigt lågt. Massmediadebatten om kyrkovalet har inte varit betydande.

Då slår Jan Helin och Aftonbladet till, två dagar före valet, under devisen "hur kan vi ge Sverigedemokraterna allra mest gratisreklam". Jag så just en minst tio minuter lång debatt i SVTs Gomorron Sverige, mellan denne Jan Helin och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Den handlade om Jan Helins plötsliga beslut att dels publicera en debattartikel av Jimmie Åkesson i tidningen, men samtidigt förvägra Sverigedemokraterna att annonsera i Aftonbladet...

Åkesson hade en lätt match, måste jag nog säga. Och fick ju maximal utdelning två dagar före valet. Synas i TV och press med att partiet finns, ställer upp i kyrkovalet och mobbas av Aftonbladet.

Varför är Jan Helin och Aftonbladet så angelägna om att hjälpa Sverigedemokraterna till en framgång i kyrkovalet?? Tar man sedan sats för att göra detsamma i riksdagsvalet?

Idag ska jag köpa Expressen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Riksdagsstart - Motionstips?!

Veckan har varit rätt intensiv, uppstart med riksdagsgruppen på måndagen, riksdagens öppnande på tisdagen, försvarsutskott om signalspaning på onsdagen, motionsskrivande idag och tidvis kommande dagar, imorgon möte med centerpartiets ledande kommunföreträdare i Valdemarsvik hos kommunalrådet Torvald Karlsson.

Riksdagsöppnandet är alltid högtidligt och manar till eftertanke. Riksdagsgruppens årsmöte tidigt tisdag, upprop i kammaren, frivillig samling i Storkyrkan (i år med ord på vägen av Stockholms biskop Caroline Krook), inmarsch i riksdagshuset förbi ärrade soldater (fast unga) och folkdräktsrader och sångkör, statschefens (Kungens) tal i kammaren och statsministerns långa uppläsning av regeringsförklaringen, buffé och mingel i sammanbindningsbanan med utsikt åt Grand Hotell och slottet.

Liksom förra året en alldeles lysande sångerska med grupp, med samisk bakgrund och en stor framtid på världsscenen. Sofia Jannock, lägg namnet på minnet!

........................

Nu skrivs ca 3-4.000 motioner om allt mellan himmel och jord som riksdagen kan tänkas ha inflytande över. Är det meningsfullt? Nästan alla avslås ju regelmässigt, många återkommer, är mkt korta och ibland ogenomtänkta. Medan åter andra ställer nya frågor, lägger nydanande förslag som avslås men som ändå tar plats och kan påverka kommande propositioner och riksdagsbeslut.

Jag tycker att riksdagsledamöternas rätt att under några veckor lägga fram förslag (motioner) om förändringar man vill åstadkomma är ett mycket viktigt instrument. Det ska som allt annat självfallet hanteras med omdöme.

Jag lade fram ca 30-40 motioner under mina två första riksdagsår i opposition. I regeringsställning blir det rätt naturligt färra motioner, utrymmet för kostnadsdrivande förslag är inte lika stort som i opposition...Jag har minskat ner till ca 15.

Jag kommer att motionera om insatser för Östergötland och i andra frågor där jag engagerat mig och har fått förslag från medborgare; t ex om körkort och om alltför rigida krav på synen för att få körkort.

Jag är lite sent ute, jag vet, men skulle någon läsare av detta ha några idéer eller förslag så hör gärna av er till min mobil 0703-228199 eller min epost staffan.danielsson@riksdagen.se

Mina motioner från gångna år kan ni läsa här.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,