torsdag, mars 18, 2010

Rätt till dödshjälp - Kvinna nekas

Det rapporteras nu i media om den 31 - åriga kvinna som lider svårt och hotas av en kvävningsdöd och vill få avsluta sitt liv.

Aftonbladet skriver om detta, bla med min synpunkt, och med kommentarer från partier och med hennes egna ord. Svd skriver också, liksom DN och DN igen
Jag har skrivit rätt mycket om denna fråga på min blogg, jag har motionerat och skrivit debattartiklar.

Det här exemplet är mycket tydligt, en svårt lidande kvinna vill entydigt få hjälp med att dö för att slippa sina plågor och den svåra dödskamp som annars väntar.

Jag har interpellerat socialminister Göran Hägglund som vill att han själv och riksdagen ska fortsätta att förbjuda människor att kunna få hjälp med att somna in i förtid i situationer med svårt lidande och där den enskilde entydigt vill detta.

Jag menar att det måste finnas en ventil för detta under sträng kontroll, och vill att detta utreds.

I det fall som nu är aktuellt borde staten snabbt kunna ge ett jakande besked, eftersom det handlar om en begäran att stänga av den respirator utan vilken kvinnan inte kan andas.

Tillagt 19 mars: SvD intervjuar idag Lars-Olov Hammergård, som skrivit livstestamente och inte vill sluta livet neddrogas på långvården, som han ungefär skriver.
En annan svårt lidande människa i Aftonbladet idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,