fredag, januari 11, 2013

NT: Staffan Danielsson har rätt i försvarsfrågan!

Jag måste ju bara länka till dagens insiktsfulla och mot mig mycket vänliga ledare i Norrköpings tidningar, i alla fall om försvarspolitiken. Det är inte varje dag som en debattartikel om försvarspolitiken från en centerpartisk talesperson i försvarsfrågor gör att densamme av en ledande moderat landsortstidning (låt vara i fjärde storstadsregionen) nomineras till en försvarsminister rookie!

Och jag kan inte annat säga än att NTs ledare uppfattar vad jag ville säga i min debattartikel helt korrekt, vilket gläder mig.

NT riktar dock en kritik mot det bearbetade förslag till idéprogram som Centerpartiet i Östergötland nu mycket öppet diskuterar med sina medlemmar. NT anser att detta förslag "handlar om en ganska traditionell och därmed oförarglig skrivelse".

Usch, vad tråkigt det låter.

Jag instämmer dock i NTs slutsats att det inte borde vara omöjligt att sammanjämka de båda idéprogramsförslagen!

När jag för andra gången lusläser NTs ledare förefaller möjligen ledaren tro mig om förutsättningar för än viktigare poster. Jag kan upplysa om att den frågan redan har prövats av LRFs valberedning och senare stämma år 2004. Valberedningen föreslog mig som ny LRF-ordförande men stämman valde istället tydligt om sittande ordförande Caroline Trapp. Ska man sammanfatta stämmans tvekan mot mig torde orden "Juholtsvarning" rätt väl sammanfatta det hela.

Jag är faktiskt en mycket allvarlig person vad gäller att kämpa för det jag anser vara rätt och riktigt men jag har en lättsam yta och ådra också som kan missförstås. Och jag är nog liksom Håkan Juholt rätt "yvig och ostrukturerad", för att använda vännen Håkan Juholts egna ord.

Och så är jag lite tråkig också. Jag har nämligen ett stort förtroende för både försvarsminister Karin Enström som jag samarbetat nära med sedan 2006, och med Centerpartiets utmärkta partiledare Annie Lööf som jag arbetade intensivt för i det vänliga "trekejsarslaget" i Centerpartiet förra året och som jag haft och har ett utmärkt samarbete med.

Vad gäller det som jag tycker konstruktiva och snabbt och professionellt framtagna reviderade idéprogramförslaget från Centerpartiet i Östergötland så stämmer det att det har en tung förankring i distriktet, inklusive hos mig.

Dess huvudredaktör är dock en annan glödande och engagerad centerpartimedlem i länet - Lars Vikinge -, tillika med stora kunskaper i statskunskap och doktor i etik vilket gjort honom väl lämpad till både den skogsföretagare han är idag liksom till att skriva fram östgötaförslaget! Vore jag Centerpartiets styrelse skulle jag nog ha övervägt att anlita  honom som någon form av konsult i den viktiga och grannlaga bearbetningen av programförslaget som nu förestår!