torsdag, april 14, 2011

Tre indicier på samarbete mellan S och SD!

Jag menar ju att Mona Sahlins enorma fokus på och totala avståndstagande ifrån Sverigedemokraterna, och hennes ständiga krav på alliansen att aldrig ta i dem med tång, bidrog till att kasta strålkastarljuset på SD och "hjälpa" in dem i riksdagen.

Nu är det annat ton i skällan. Socialdemokraterna gläds ohämmat när de med hjälp av Sverigedemokraterna kan få majoritet.

Alldeles uppenbart är också att man börjar ta hänsyn till Sverigedemokraterna och t o m förhandla med dem.

Låt mig ge tre indicier på detta:

1. Tommy Waidelich i gårdagen ekonomiska debatt fick ett tydligt frieri från Sverigedemokraten Johnny Skalin och avböjde det verkligen inte, tog heller ingen replik på Skalin. Utan sa istället att "Alla kan räkna med Socialdemokraterna"...

2. I riksdagens försvarsutskott enades MP, V, S och SD att uppmana regeringen att börja förhandla med Sverigedemokraterna (och andra partier) om det svenska luftförsvaret.

3. På Twitter informerade riksdagsledamoten Järkeborn (M) att Arbetsmarknadsutskottets vice ordförande Ylva Johansson bjöd in Sverigedemokraten Sällström på överläggningar och fika. Sällström vidimerar detta, medan Johansson försöker blåneka...
Nyheter24 skriver om detta.

Finns nu Sverigedemokraterna i riksdagen är det inte otänkbart att något parti någon gång kan tänkas förhandla med dem. Det är dock rätt sensationellt att det är just det parti som garanterade att man aldrig någonsin skulle göra det som faktiskt gör det. Och tydligen är nu S och SD överens om delar av arbetsmarknadspolitiken.

Tyvärr, socialdemokraterna är inte att lita på i denna rätt centrala fråga. Och ju oftare och ju mer samordnat som S och SD samordnar sina positioner uppkommer ju ändå frågan om inte detta också sker genom diskreta kontakter. Nog förefaller Ylva Johanssons uppträdande bekräfta detta.

Här är Sven-Olof Sällströms (SD) berättelse om vad som hände, hur han informerade "övriga oppositionen" om sina förslag, hur de väl beaktade detta (?) och hur Ylva Johansson bad honom komma med till sitt rum för överläggningar. Jag tror att Sällström talar sanning och att Ylva Johansson tyvärr ljuger.

Christoffer Järkeborns version stämmer till 100 procent med Sven-Olof Sällströms.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,