söndag, april 23, 2006

givande arbetshelg

ledande riksdagskandidater från hela landet, och många engagerade medarbetare, på Lidingökonferens i helgen. Härlig stämning och ett mycket givande program.

Utsikt över mycket vatten och skog, man kunde trott man var i norrland om inte så många hus och radhus skymtade vid strandkanten. Strandskyddslagen gäller hårt utanför tullarna, men baske mig inte i huvudstaden. Låt kommunerna få hantera detta, frihet under ansvar!

Söndag eftermiddag på debatt på länsbygderådets möte i Hävla i norra Östergötland. Många eldsjälar, inklusiva ett antal politiker, och intressanta diskussioner. 7 landsbygdspartier var tillstädes, lät det som. Efter några års riksdagsarbete har jag fått se vad jag visste, centerpartiet har en inbyggd kompass som driver på för att "Hela Sverige"-perspektivet alltid ska vara med i alla relevanta frågor.

Jag JO-anmälde Djurskyddsmyndigheten i fredags, andra gången på en månad. Inget roligt, men tyvärr motiverat. Första gången var för en obegriplig arrogans och nonchalans i prövningen av ett plötsligt ligghallskrav för Militärfältet Revingeheds stora frigående nötkreaturshjordar, som enligt alla regionala tillsynsexpter mår förträffligt. Men myndigheten kunde enbart med hjälp av några fotografier - ingen dialog eller platsbesök, inte - se att Jordbruksverkets tidigare godkännande av driften utan fler ligghallar var fullständigt fel. (JO avslog min anmälan eftersom ärendet är under prövning i länsrätten).

Nu har en enig miljö och hälsoskyddsnämnd i Ronneby - med s-majoritet, vilket hedrar dem - skickat ett upprört och utförligt brev till Djurskyddsmyndighetens miljöpartistiske Genraldirektör Matz Hammarström (f.k till Jordbruksdepartementet) över hur ett inkompetent och stelbent formalistiskt agerande från Djurskyddsmyndigheten lett till att två kossors lidande förlängts samtidigt som stora ansträngningar från grannar och myndigheter i Ronneby blev helt förgäves.
Jag ska lära mig att länka, min anmälan finns på JO, och jag kan eposta anmälan och öppet brev till den som hör av sig till min epostadress och är intresserad.