onsdag, mars 19, 2008

Framsteg på Cuba.....

Restriktioner lyfts för kubanska bönder

KUBA. De kubanska bönderna kommer snart att kunna köpa redskap, bekämpningsmedel och annan utrustning fritt, utan inblandning av staten. Den nye presidenten Raúl Castro uppges vilja försöka öka livsmedelsproduktionen och tar därför bort restriktioner som har funnits i årtionden.
I förra veckan meddelade regeringen att kubanerna hädanefter ska kunna köpa elektriska apparater som datorer, dvd-spelare och mikrovågsugnar utan restriktioner.
TT REUTERS, HAVANNA

(min kommentar: tala om statsstyrd socialism centralism..., tänk att en ny Castro vill öka och inte som hittills sänka livsmedelsproduktionen)

nya teorier alliansnederlag

Jag har bedrivit viss undersökande journalistik beträffande det gåtfulla alliansnederlaget (se förra blogginlägget). Voteringarna före och efter vanns med 7 röster, just denna förlorades med en...?

Var det en slump, eller missade några att rösta i dunkla syften? Flera centerpartister var plötsligt frånvarande tillsammans med andra alliansare, men de bedyrar att deras röst inte gick fram trots de bästa av avsikter.

Dags för nästa teori, alltså. Vid voteringarna rattar tjänstgörande talman själv voteringsanläggningen och den tänds och släcks ibland lite slumpmässigt, känns det som. Tiden för att rösta är några sekunder, och kan möjligen t o m vara mindre om voteringstavlan krånglat.

Kanske har vid detta tillfälle 8 av de borgerliga ledamöterna tryckt för snabbt eller för sent, så att deras röst inte registrerats. Otur för alliansen, alltså.

Bekymret med denna teori är givetvis varför denna olyckliga slump inte drabbade majoritet och minoritet lika...?