måndag, februari 18, 2013

Asyl för tolkar i Afghanistan?

Tankesmedjan Frivärld - Stefan Olsson - skriver på SvD Brännpunkt att Sverige borde ge asyl åt försvarsmaktens tolkar i Afghanistan.

Frågan var aktuell i somras då 25 tolkar kollektivt ansökte om detta. Jag skrev då ett resonerande blogginlägg.

Detta ledde till att Stefan Olsson och jag idag resonerade kring detta i Studio Ett i P1 med blivande lördagsintervjuaren Monica Saarinen och Lasse Johansson. ( Studio Ett och dess medarbetare håller hög kvalitet, enligt min uppfattning). (Kvaliteten på gästerna är dock varierande, det ska erkännas..)

Frågan är inte helt enkel, jag lyssnar gärna på Era kommentarer!

 

En bra dag för Centerpartiet!

Partistyrelsens förslag till idéprogram för Centerpartiet finns nu  på Centerpartiets hemsida. Det verkar svårt att få upp det, troligen beroende på stor trängsel!

Vår partiledare Annie Lööf har presenterat förslaget idag.

Bargrunden är ju idéprogramgruppens förslag från i december och de många rätt samstämmiga reaktionerna från Centerrörelsen, inte minst i Östergötland som ju tagit fram ett eget programförslag. DN har belyst vad diskussionen har handlat om.

Partistyrelsen har lyhört lyssnat på centerrörelsen och det är ett bra förslag som nu läggs till partistämman, och som där har alla förutsättningar för att vinna bred uppslutning. Jag tror att partistämman kommer att ge Centerpartiet ett kraftfullt avstamp inför valet 2014, vi är i botten och nu börjar klättringen uppåt!

En bra dag för Centerpartiet!