torsdag, september 29, 2011

Lena Ek miljöminister - Starkt Centerlag i regeringen!

Det är mycket nu...

Dagens regeringsombildning känns väldigt bra, Annie Lööf ny näringsminister, Anna-Karin Hatt ny IT- och energiminister och Lena Ek ny miljöminister!

Roligt att Östergötland får sitt första Centerstatsråd sedan Anders Dahlgren (som jag ju var informationssekreterare åt!)

Eskil Erlandsson fortsätter, också bra!

Maud Olofsson får ge plats till Annie, och Andreas Carlgren till Lena.

Båda förtjänar att hedras väldigt mycket för sina utmärkta insatser. Maud har jag skrivit om tidigare.

Jag tycker att Andreas Carlgren är en mycket skicklig politiker som varit en utmärkt miljöminister. Han skriver själv på sin blogg om det viktigaste som Alliansregeringen uträttat på området. Det är mycket och det är bra! Att sedan oppositionen bjuder över, så är det, men alliansen har pådrivna av Centerpartiet fört en offensiv och bra miljöpolitik!

Lena Ek är ju en naturkraft som politiker med stor arbetskapacitet, personlighet och rutin, och som har gjort ett imponerande jobb som EU-parlamentariker. Det ska bli mycket spännande att följa henne som miljöminister!

Bra också att Annie lyfter över energifrågorna till Anna-Karin. Anna-Karin H@ är nu en tyngre minister som jag har mycket stor respekt för, och det känns väldigt bra med det nya Centerlaget Annie, Lena, Anna-Karin och Eskil i regeringen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,