onsdag, april 14, 2010

Ondskan hos kommunismen i - denna gång - Sovjet

Jag har 70 år efteråt hedrat kommunismens och Stalins offer i Katyn vid en skakande och gripande minnesstund i förstakammarsalen, arrangerad av Polsk-Svenska parlamentarikerförbundet.

Dagens ryska kommunistparti, efterföljaren till Lenins och Stalins, som de svenska kommunisterna (sedan vänterpartiet kommunisterna och numera vänsterpartiet) hade mycket nära samarbete med, förnekar att de 25.000 som avrättades med nackskott i Katyn och några andra platser gjorde det på förslag av Berija (chef NKVD, sednermera KGB) och efter beslut av Stalin och med underskrift av hela kommunistpartiets politbyrå. Dokumenten med Stalins sígnatur finns bevarade...

Historikerna Peter Jonsson och Kristian Gerner berättade sakligt om det fruktansvärda, obegripliga, om den rena och skära ondskan som en hel politbyrå ställde sig bakom i ett kriminellt beslut mot alla krigets och moralens lager.

Året var 1940. Hitlertyskland och Sovetryssland hade delat upp norra Europa och var i förbund. Ryssland invaderade Polen och tillfångatog ca 25.000 officerare, soldater och intellektuella. De placerades i 3 olika läger utanför Moskva,Smolensk och Charkij. De förhördes kvällar och nätter, allt noga antecknat.

Berija föreslog i ett brev till Stalin (jag skulle tro att det hade varit i säck innan det kom i påse..) att alla skulle avrättas/arkebuseras. "De är fiender till kommunismen"...

Han räknade noga upp hur många de var, hundratals höga officerare, Ca 12.000 soldater, läkare, jurister osv.

Stalin och Politbyrån, kommunisternas högsta ledning, utfärdade alla dödsdomarna en masse...Alla skrev under på Berijas skrivelse...

En minituös planering skedde, under hemliga polisens (NKVDs) ledning. Transporter med tåg till bla Katyn. Dödslistor upprättades.

Stalins bödel - Blochin - och 2 till åkte dit med en massa revolvrar i en koffert..Blochin avrättade peronligen - med nackskott - 10.000-tals personer i Ljubljankafängelset i Moskva på Stalins order...

En av lägerkommendanterna levde 1989 och berättade då hur det gick till. Fångarna fördes till ett litet hus, fick svara på 4 frågor om efternamn, förnamn, grad och födelsedatum. Därefter - utan att veta något - fördes de in i ett ljudisolerat rum där de sköts med nackskott.

Från det rummet bars de ut och lades i prydliga rader på lastbilar, som sedan på natten åkte ut till Katynskogen och vräkte av kropparna i massgravar.

Blochin och hans bödelkollegor orkade skjuta ca 200 - 250 personer om dagen...Uppdraget till fångvaktarna var att sjuta de höga officerarna först, och sist agronomer, läkare och jurister...

Massmördandet började i mars 1940. Den 9 juni fick Berija en skriftlig rapport om att "utrymningen av lägren" var fullbordad....

6 procent av dagens polacker har någon släkting eller bekant som dog på detta fruktansvärda sätt...

Rätt snart fick tyskarna och Engelsmännen klart för sig vad som hade hänt. Eftersom England och Sovjet då var allierade mot Hitler lade även England locket på...

Stalin och kommunisterna var fräcka nog att blåljuga och hävda att det var tyskarna som utfört detta "folkmord" på den polska armén och de med hög utbildning.

Dagens ryska kommunistparti påstår detta fortfarande, i sin ömkliga förljugenhet. Vänsterpartiet har nog kommit mycket längre, det ska erkännas. Men deras historia av så många decennierns nära samarbete med sitt systerparti i Sovjetryssland skrämmer.

Stalin och Sovjetkommunisterna var folkmördare och massmördare. Skräcken, Gulaglägren, fångtransporterna till Sibirien där hälften dog, utsvältningen av många miljoner landsbygdsbor i Ukraina, botten är oräkneliga.

Kommunismen talar solidaritet och om kamrater, men går ständigt över lik för att ta och hålla makten, och respekterar lag och rätt inte alls.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Förstora inte Sverigedemokraterna i Stockholm!

Jag är mycket tveksam till om socialdemokrater och moderater agerar klokt i Stockholms stad när de räds Sverigedemokraterna så väldigt mycket att de redan nu deklarerar att de kommer att börja samarbeta om Sverigedemokraterna kommer in i fullmäktige.

Jag befarar att detta är den bästa hjälp för att öka sina röstsiffror som Sverigedemokraterna kan få, och det unnar jag dem inte.

Visst har Sverigedemokraterna ett mycket fläckat förflutet genom Bevara Sverige Svenskt och genom allehanda orimliga krav och uttalanden. Visst ska vi ta debatten kraftfullt med dem och göra alltv vi kan så att de inte ökar sitt väljarstöd.

Om de kommer in i olika parlamentariska församlingar får partierna då ta ställning till hur man bildar handlingskraftiga majoriteter, och jag delar uppfattningen att Sverigedemokraterna i så fall ska stå utanför.

Men att vara så rädd, och att redan i förtid anmäla att OM Sverigedemokraterna får tillräckligt med röster för att få platser, då ska de stora fienderna/alternativen i Stockholmspolitiken plötsligt falla varann i armarna och börja samarbeta, det är jag kritisk till.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,