onsdag, april 14, 2010

Förstora inte Sverigedemokraterna i Stockholm!

Jag är mycket tveksam till om socialdemokrater och moderater agerar klokt i Stockholms stad när de räds Sverigedemokraterna så väldigt mycket att de redan nu deklarerar att de kommer att börja samarbeta om Sverigedemokraterna kommer in i fullmäktige.

Jag befarar att detta är den bästa hjälp för att öka sina röstsiffror som Sverigedemokraterna kan få, och det unnar jag dem inte.

Visst har Sverigedemokraterna ett mycket fläckat förflutet genom Bevara Sverige Svenskt och genom allehanda orimliga krav och uttalanden. Visst ska vi ta debatten kraftfullt med dem och göra alltv vi kan så att de inte ökar sitt väljarstöd.

Om de kommer in i olika parlamentariska församlingar får partierna då ta ställning till hur man bildar handlingskraftiga majoriteter, och jag delar uppfattningen att Sverigedemokraterna i så fall ska stå utanför.

Men att vara så rädd, och att redan i förtid anmäla att OM Sverigedemokraterna får tillräckligt med röster för att få platser, då ska de stora fienderna/alternativen i Stockholmspolitiken plötsligt falla varann i armarna och börja samarbeta, det är jag kritisk till.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Patrik, Ängelholm sa...

Vi har olika uppfattning om Sverigedemokraterna som parti, men är överens om att detta gynnar SD.

Anonym sa...

Kloka tankar.

SD Stockholm verkar dock vara rätt rimliga, Stellan Bojerud är ju med där.