onsdag, februari 10, 2010

Har Statsministern förtroende för sin regering - riksdagsdebatt!

Två socialdemokrater med rätt att interpellera, vilket de gör i en utsträckning att skulle vi andra hålla samma volym skulle riksdagen braka ihop och regeringen endast få svara på interpellationer, mötte igår Maud Olofsson i en riksdagsdebatt. De hade frågat statsministern om han hade förtroende för näringsministern eftersom hon - enligt Patrik Björk och Peter Hultkvist - skötte Vattenfall så illa.

Bosse Ringholm anslöt sig till deras attack med högljudd kritik ifrån sitt sedvanliga besserwisserperspektiv. Statsministern visade nonchalans mot interpellationsinstrumentet och demonstrerade noll förtroende för näringsministern...

Maud Olofsson debatterade i sak och skötte debatten mycket bra.

Jan Andersson (C) ställde skarpa motfrågor till debattörerna, vilket inte uppskattades. Och jag gick in med några korta inlägg där jag ifrågasatte om inte det snarare var så att de som ställer interpellationer om statsministern har förtroende för sin regering är de som missbrukar interpellationsinstrumentet.

Aftonbladets ledarsida rescenserar debatten idag, och landar i att s-ledamöterna nog var ute i ogjort väder, är min slutsats! I så fall håller jag med Aftonbladet, vilket ju sällan annars är fallet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Läs även andra bloggares åsikter om ,