söndag, maj 02, 2010

Grattis Värmlandsbygden!

Värmlandsbygden startades av Centerpartiet 1948, och har sedan dess drivits som en "endagarstidning", dvs den har utkommit en gång i veckan på fredagen. Den har säkert som sin kollega Länstidningen Östergötland speglat vad som sker på landsbygden i Värmland, och inom Centerpartiet.

Jag läser i NWT att Kurirengruppen i Sverige - med säte i Motala - under sin dynamiska VD Gunilla Norlén nu har köpt tidningen. Tidningens styrelseordförande liksom VD Norlén tror att ägarbytet kan ge tidningen en kick!

Jag instämmer helt. Båda är att gratulera! Jag följde på nära håll när Centerpartiet i Östergötland för ca 4-5 år sedan (?) sålde Länstidningen till Kurirengruppen. Jag vill minnas att upplagan liksom för Värmlandsbygden låg en bit över 2.000 ex.

Familjen Norlén är verkliga småföretagsentreprenörer och har med engagemang och drivkraft vitaliserat Länstidningen, och fyllt dess sidor med späckade landsbygds- och lantbruksreportage från hela Östergötland. Läsekretsen noterar detta med tillfredsställelse och antalet nöjda prenumeranter ökat starkt. Länstidningen Östergötland har växt till mellan 3- och 4.000 ex nånstans, och min tro är att detta fortsätter. För bara 425 kr (tror jag) får man 52 läsvärda nummer om landsbygd och lantbruk i Östergötland, och fortsatt även artiklar och reportage om inte minst centerrörelsen i länet.

Jag förutspår en liknande utveckling i Värmland, och rekommenderar prenumeration för de intresserade, av båda tidningarna. Här Länstidningen Östergötland och här Värmlandsbygden!

Ett nytt inslag i Länstidningen är veckliga krönikor från riksdagen av min bänkkollega Andreas Norlén.

Jo, det stämmer, hans mor heter Gunilla! Allt hade ju varit perfekt om han varit centerpartist liksom jag (och om Centerpartiet haft två östgötamandat..).

Riktigt så perfekt är det nu inte, men han tillhör med god marginal Alliansen och är moderat. Detta är dock ovidkommande, det är alltid en fröjd att se duktiga småföretagare utveckla sina företag och det gör verkligen Kurirengruppen och familjen Norlén!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,