torsdag, maj 12, 2011

en vanlig vecka

Riksdagsarbetet och annat trummar på inför slutspurten mot midsommar. Jag träffade ett gäng lantbrukare i måndags och resonerade om läget och framtiden för nötköttsproduktion och lantbruk, mycket givande. Stora utmaningar som jag hoppas vi gemensamt kan vända till möjligheter. Men utvecklingen har varit negativ och det krävs krafttag!

I tisdags Försvarsutskott och riksdagsgrupp och kvällsmöte.

På onsdagmorgonen hade riksdagens kristna grupp inbjudit riksdagen till morgonandakt i Slottskyrkan, där jag inte varit tidigare, mitt emot rikssalen där riksmötet tidigare öppnades. Vi var ca 20 stycken i en pampig ej så liten kyrka, där hovförsamlingen har öppna gudstjänster och många turister som besökare. En grupp inför stämman diskuterade utrikes- och försvarsfrågor.

Idag torsdag har M haft ett intressant seminarium om den nya frivilligrekryteringen till försvaret. En skolklass från Himmelstadlundsskolan i Norrköping träffade jag och berättade om vardagen i riksdagen.

Ikväll reser en grupp ur Försvarsutskottet på besök till Riga och senare Vilnius med ett mycket intressant program med överläggningar bl a med våra kollegor där.