lördag, april 19, 2008

Heja LHC (och HV-71)!

Jag har alltid varit sportintresserad, och i vinter har jag följt elitserien nära, sett några Linköpingsmatcher live och många matcher på O-learys sportbarer.

Det har varit spännande hela tiden, LHC var lite upp och ner i serien men slutade på något vis ändå tvåa, långt efter det suveräna Jönköpingslaget som märkligt nog kallas HV-71 (men något måste man ju heta!).

I slutspelet har LHC växt och spelat mycket bra, hade 2-0 mot HV i matcher och spelade 5 mot 3 i sista perioden.
En slängd klubba från HV skulle givit straff men domarna har på något konstigt sätt inte sett eller dömt för LHC i sådana lägen (igår en ny bortdömd straff och ett felaktigt bortdömt mål, samtidigt som flera HV-spelare är "duktiga" på att provocera utvisningar och falla lätt, men det kan kanske (?) sägas ingå i spelet).

HV vann till slut den tredje matchen, fick ny kraft och vann två matcher rätt lätt. Igår var Linköping bättre och borde vunnit, men HV är mycket skickliga och hade flyt både med stolpträffar och domarbeslut och vann fjärde raka matchen.

Sammantaget är HV ett mycket skickligt och sympatiskt lag och mycket värdiga svenska mästare. Linköping är detsamma men inte ännu svenska mästare (tvåa i fjol efter förlust mot MoDo med 2-4 i matcher även då). Det kunde lika väl blivit LHC men det blev det inte, bit ihop och kom igen nästa år är min maning.

För Linköping och Östgötaregionen är det roligt och värdefullt att ha ett bra hockeylag, och skulle Ög och Jönköpings och Kalmar län bli Östra Götaland - vilket jag verkligen hoppas - så skulle regionen ha två elithockeylag (och två allsvenska fotbollslag..!)