lördag, december 04, 2010

Morgan (S) mörkar RUT och Energi

Jag tycker faktiskt lite synd om Mona Sahlin. Hon var kanske rätt på det, att samarbeta endast med MP. Men Partiets fackliga vänsterkrafter mullrade och Mona var för svag för att driva igenom sin vilja. Och Vänsterpartiet kom med.

K-.G Bergström säger nu att den partistyrelse som tvingade fram att V skulle vara med borde avgå. Eller åtminstone de som krävde det (min fundering).

Nåja, S får göra som de vill.

Intressant att vänstersossen Morgan Johansson - som förmodligen ville ha med V (Jag bara gissar) - och som förmodligen ville ha med fastighetsskatt och förmögenhetsskatt och bensinskatt i S valplattform (jag bara gissar), nu kritiserar dessa förslag...

Han nämner dock inget om RUT-avdraget, och inget om att S vill avveckla både fossil energi och kärnkraft samtidigt, som tänkbara orsaker till minskat röststöd.

Intressant.

Mitt råd till Socialdemokraterna är dock oförändrat detsamma.

Vill Ni skaka Alliansen och ha en chans till valseger 2014 så gå så långt som möjligt åt vänster och välj t ex Morgan Johansson till ny partiledare. Behåll alla skattehöjningar och ta för guds skull inte kravet att skrota de 20-30.000 jobb som säkert skapats till 2014 för hushållsnära tjänster. Och sätt gärna upp ett årtal för när kärnkraften ska vara avvecklad, jag föreslår 2019.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,