onsdag, juni 09, 2010

Miljöpartiet och SNF driver svensk livsmedelsproduktion ur landet!

Pressmeddelande onsdagen den 9 juni

Miljöpartiet och SNF driver svensk livsmedelsproduktion ur landet!

Vid en interpellationsdebatt i riksdagen anklagar Staffan Danielsson (C) Miljöpartiet och Svenska Naturskyddsföreningen (SNF) för att genom sina krav driva svensk livsmedelsproduktion ur landet.

De ägnar sig åt det stora livsmedelshyckleriet, säger Staffan Danielsson. De kräver än hårdare svenska djuromsorgsregler och än högre särskatter på handelsgödsel och transporter. Detta skulle förstärka nedläggningen av svensk livsmedelsproduktion samtidigt som importen av mat från länder med lägre miljö- och djuromsorgskrav skulle öka ytterligare.
Regeringen är däremot på rätt väg, säger Staffan Danielsson och berömde jordbruksministern för enklare regelverk och sänkta kostnader för jordbruket. Jordbruksministerns initiativ för Matlandet Sverige och för ökad konkurrenskraft i livsmedelsproduktionen är helt nödvändiga åtgärder om den dramatiska produktionsminskningen ska kunna brytas.


Ovanstående kommer jag att säga vid en interpellationsdebatt med jordbruksminister Eskil Erlandsson senare idag.

Under eftermiddagen har socialförsäkringsminister Christina Husmark-Pehrssobesvarat en rad interpellationer från socialdemokrater om sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna.

Jag har gått upp i tre av dessa och ställt en enda fråga till Veroniva Palm m fl:

Ni kritiserar i mycket högljudda ordalag att en del av de som omförsäkras i sjukförsäkringen kan få en sänkt månadsersättning med upp till 1.000 kr i månaden, dvs från 15.000 eller 20.000 eller mer i månaden till 14.000 eller 19.000 kr.

Hur ska dessa klara sina månadsräkningar, undrar ni.

Men alla dessa är ju kvar inom de inkomstrelaterade trygghetssystemen.

De verkligt svaga är de flera hundra tusen människor, varav många unga, som stängs utanför sjuk- och arbetslöshetsersättning och hänvisas till ev inkomstprövade socialbidrag. Det är de som inte haft sitt första jobb och kunnat kvala in i försäkringarna.

Borde inte alla som söker arbete inrymmas i en allmän arbetslöshetsförsäkring, har jag frågat.

Men nej, det är ju socialdemokraterna som i alla tider aktivt har kämpat för att dessa ska hänvuisas till socialbidrag, för att öka anslutningen till facket...

Orimligt och förfärligt, men sant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,