söndag, maj 16, 2010

De rödgröna - en trebent pall med murket vänsterben...

Nu har både Vänterpartiet och Miljöpartiet mitt i brinnande finans- och Greklandskris beslutat sig för att ge järnet för att vi alla ska arbeta 20 till 40 timmar mindre i månaden, dvs upp till 55 dagar mindre per år.

Givetvis till oförändrade årslöner, vilket innebär en lönehöjning med upp till 33 procent...!

Vänsterpartiet föreslår samtidigt en utgiftsexplosion i statsbudgeten genom t ex 90 procents A-kassa och 200.000 fler jobb (eller så) i offentlig sektor, medan Miljöpartiet vill införa betalda friår och knäcka vår industri genom chockhöjningar av allehanda miljöskatter, långt före världen i övrigt.

Och tillsammans i färgskalan så höjer man därutöver bensinskatten och inför en kilometerskatt för lastbilstransporter.

Något mer effektivt sätt att följa Grekland i spåren är svårt att tänka sig, med den skillnaden att grekerna säkert inte skattat ut sin egen industri.

Den trebenta vänsterpallen med dess populistiska utgifts- och skatteexplosioner kommer snabbt att trilla omkull. För Sveriges skull ska jag och Centerpartiet göra allt för att detta ska ske före valet i höst. Alternativet, att det kommer att ske med vänsterpartierna i regeringsställning, vore oerhört trist för Sverige.

Men OK, folket bestämmer, och därför är valkampanjen och tiden fram till den 19 september så väldigt viktig!

Men en pall på tre ben, hur är det möjligt? Vi ser ju ständigt 4 partiledare från de rödgröna vänsterpartierna.

Jag begriper alltjämt inte hur socialdemokraterna kan acceptera att när de tre partiernas ledare framträder så kommer 50 procent av dem från Miljöpartiet, och bara 25 procent från vardera Socialdemokraterna och Vänsterpartiet...?? Kan detta månne vara en delförklaring till MPs goda opinionssiffror, att man får denna unika exponering?

Eller är förklaringen att med tre partiledare istället för 4 på scen så står inte bordet på 4 ben utan pallen på bara tre..?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Jorden är platt och USA sprängde World trade center...

Vi lever i en värld med stor öppenhet och snabba informationskanaler. Ändå frodas väldiga konspirationsteorier på ständigt nya internetsidor och - kampanjer.

Två flygplan kapades av muslimska fundamentalister och kraschades in i två höghus i New York. Terroristerna begick därmed självmord, de begick massmord på alla oskyldiga många hundra passagerare och massmord på flera tusentals människor i och kring höghusen. Fasansfullt och fruktansvärt.

Men snabbt väcks konspirationsteorier och en kampanj startas som menar att det är något lurt bakom detta, och att förmodligen USA själva genom CIA eller så placerat sprängladdningar i höghusen som utlöstes när flygplanen - förmodligen i maskopi.. - krachades i höghusen.

Dessa teorier verkar frodas i vissa vänster- och fundamentalistkretsar, men även bredare.

Tydligen har en virrhjärna långt ner på centerpartiets riksdagslista i Stockholm nappat på dessa spekulationer, och gjort kopplingar till dem som ofta har beskyllts för det mesta genom många århundraden, judarna. Att dels nappa på grundlösa spekulationer, och sedan koppla ihop dessa med judarna, är omdömeslöst och hemskt.

Det är trist att detta inte upptäcktes av valberedningen, men det är bra att Stockholmscentern nu agerat snabbt, korrekt och resolut.

Ove Svidén är tyvärr inte ensam om att anamma de konspirationsteorier som sprids. Min riksdagskollega Egon Frid (V) "kom ut" som konspirationsteoretiker i just denna fråga för något år sedan, då han undertecknade ett upprop om att "sanningen" bakom 11september borde utredas grundligt...Även här är udden riktad mot USA och kanske även mot judar osv, och några politiker emeritus och en del nu aktiva som Egon har anslutit sig. Detta tycker jag är omdömeslöst.

Andra frågor där konspirationsteorierna frodas är t ex Estonias förlisning och mordet på Olof Palme. Och även här ansluter sig engagerade samhällsmedborgare och gör utredningar och blir alltmer övertygade om sina teorier. Dessa frågor är inte lika klara som 11 september eller jordens form, men det är samma mekanismer som driver dem.

Förmodligen finns det grupper på nätet som hävdar att jorden är platt, med en rad goda argument.

Det lite konstiga är att med så stor öppenhet och genomlysning som dagens kommunikationer gör möjliga så borde utrymmet för konspirationsteorier minska istället för att öka. Istället är det tvärtom!

Människan är en förunderlig skapelse!

Per Ankersjö,Aftonbladet om Egon Frid, Egon Frids avbön

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,