söndag, juli 31, 2011

Om Hatt och Lööf och dubbelW..

Maud Olofsson lämnar efter ett starkt och framgångsrikt partiledarskap över till nästa centerledare i september. Hon ska ha stor heder för kraften att välja en riktig tid för sin avgång. Nu ska Maud hyllas för sin stora gärning, och så väljer vi vid samma stämma i Åre en efterträdare.

Men har Maud varit framgångsrik, Centerpartiet fick bara 6,6 % i valet?

Det stämmer, här borde Maud och Centerpartiet ha lyckats bättre. Och jag har här på bloggen analyserat hur detta nu bör åtgärdas! Grundorsaken är att alliansens framgång helt krediterats moderaterna - som fördubblats - medan de tre övriga allianspartierna alla trampar vatten.

Det här känns inte rättvist, vare sig för centerpartiet eller för Maud, men politiken är nu inte alls alltid rättvis.Det är bara att jobba på, följa sina idéer och visioner och så börjar det lossna igen.

Rimligen torde moderaterna ha toppat på 30-35 procent och riskerar snarare att backa än att öka på. Och rimligen är Centerpartiet på en golvnivå med enorma möjligheter att öka rejält.

Detta har de två starka kvinnorna i partiledarkandidatstrion mycket tydligt tagit fasta på, vilket är utmärkt. Anna-Karin Hatt lyfter fram Centerpartiets kraft för 2-3decennier sedan, och Annie Lööf (nygift!) sätter upp målet 20 procent i valet 2022.

Anders W Jonsson stärker sina aktier och lyfter fram de sociala frågorna, vilket behövs.

Centerpartiets öppna valprocess är mycket glädjande och jag hoppas att kandidaterna - och vi som stöttar dem - lyfter fram sina förtjänster mera än medtävlarnas förmenta svagheter.

Jag håller alltså Annie steget före och vill ånyo hänvisa till facebooksidan "Annie ny partiledare" där den som vill ge annie sitt stöd kan göra det genom inlägg och/eller att "gilla"-markera!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,