torsdag, augusti 26, 2010

Piratpartiet har plötsligt en heltäckande sjukvårdspolitik, ser man på...

Jag läser i dagens Aftonbladet en "valguide" om var partier står i sjukvårdspolitiken. Hittar inte artikeln på nätet.

Men Piratpartiet genom Rick Falkvinge svävar inte på målet, till min överraskning har Piratpartiet plötsligt bestämda uppfattningar om det mesta inom sjukvården, hör här:

* Ska vinst inom sjukvården förbjudas? - Nej, viktigare är att jämföra och publicera vårddata.

* Bör det finnas en tidsgräns för hur snabbt patienter ska få vård på akutmottagningar? - Nej, men publicera nöjdhets- och väntetidsdata.

* Efter beslut om behandling är du garanterad att få den inom 90 dagar. Bör garantitiden kortas? - Nej, rätta till informationssystemen istället.

* Ska landstingen tvingas erbjuda patienter vård utomlands? - Det kan vi tänka oss.

* Högkostnadsskyddet för läkemedel är 1800 kr idag. Ska nivån sänkas? - Nej, korta patenttiderna på läkemedel istället.

............................

Jag som trodde att PP koncentrerade sig på sina kärnfrågor, inget annat.

En fråga rakt ut på nätet, hur kom partiet fram till sina tydliga ståndpunkter i alla dessa detaljfrågor om sjukvården? Eller är partiet och Rick Falkvinge samma sak?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kryssa Staffan Danielsson!

I sann urgammal svensk Jantelagsanda brukar jag skämta och säga att jag motvilligt blivit övertalad att "offra mig" för Centerpartiet och landet i höstens riksdagsval...

Verkligheten är ju att det är spännande och stimulerande att få vara med och utveckla Sverige i riksdagen, och att jag efter överläggningar med mig själv, familj och parti rätt lätt nådde fram till uppfattningen att vara varm i kläderna och gärna - om förtroendet finns - vara beredd på en ny mandatperiod.

Så jag har fått förtroendet att åter toppa Centerpartiets riksdagslista i Östergötland, och ska jobba för att överträffa de 1565 (7,6 procent) personkryss jag fick förra valet. Samt att Centerpartiet får fler röster än förra valet, så klart.

Valrörelser är intensiva och dagarna går fort nu. Mina "vapen" är ju att visa på vad jag gjort i riksdagen och i drivit på för i debattartiklar och blogginlägg med mera. Jag träffar väljare på gator och torg, på möten och debatter, vid studiebesök och i hemorten osv.

Vi 4 som toppar östgötalistan har gjort en gemensam personvalsfolder, med var sina avsnitt.

Jag gillar mina röda kampanjpennor och delar ut dem friskt, i ett lättgenomskådat försök att "köpa röster". Nåväl, mutan är några dryga kronor...

Och jag har nu gjort en personvalsannons, som jag hoppas att denna länk till Linköpingsposten kan visa.

Det är min egen oblyga text, det erkännes. Listetta. En stark röst för Östergötland i riksdagen. Erfaren och orädd.

Och "vill du ha min röda kampanjpenna så ring eller eposta!" Det gäller så klart dig som läser detta också..! (tel 0703-228199). En professionell annonsmakare kom på att lägga in en bild på den fina pennan, jag gillar det och satsar på den i 4-5 tidningar!

Vill du veta lite mer om vad jag gjort, vilka åsikter jag har och vilka frågor jag driver så scrolla ner på denna blogg eller gå på etiketterna i vänsterkanten. Eller titta på www.riksdagen.se och sök upp mitt namn och "Sagt och gjort i riksdagen" så ser du alla motioner, interpellationer, frågor och anföranden jag gjort och haft.

Jag är en varm vän av alliansen och det goda förtroendefulla samarbetet mellan de 4 borgerliga partierna där Maud Olofsson och Centerpartiet har spelat och spelar en mycket viktig roll. Där Sverige nu ligger i täten i världen på miljö- och klimatområdet, där vi klarat den väldiga finanskrisen och djupa lågkonjunkturen så bra som det var möjligt, och där centerpartiet driver på som Alliansens Gröna röst, och som den företagsamma rösten. Och för tillväxt i hela landet och mycket mer.

En återställare med de rödgröna skulle vara mycket trist; kanske våra skattesänkningar med över 1.500 kr i månaden skulle återställas till de nivåer som oppositionen egentligen strävar efter, kanske långtidssjukskrivningarna åter skulle fördubblas och förtidspensioneringarna explodera igen och kanske statsskulden skulle explodera efter alla utgiftskraven på många områden inklusive sex timmars arbetsdag.

Jag hoppas på ett nytt förtroende för alliansen och en fortsatt satsning på fler i arbete och fler företag som kan klara den internationella konkurrensen och öka Sveriges BNP och skatteunderlag, vilket ger förutsättningar för en bra vård, skola ,omsorg och infratstruktur osv.

Och där Centerpartiet spelar en viktig roll och där jag kan driva på i mina hjärtefrågor, stora som små.

Så kolla upp mig, och kryssa mig gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,