fredag, september 11, 2009

Folk och Försvar och Centerpartiet: Seminarium om Hemvärnet!

Centerpartiet och Folk och Försvar bjuder in till ett seminarium om Hemvärnets fortsatta utveckling.

- Hemvärnet och de nationella skyddsstyrkorna är av stor betydelse för vårt militära försvar. Det är angeläget att belysa och diskutera den fortsatta utvecklingen, säger Staffan Danielsson (C), ledamot av riksdagens försvarsutskott.

Seminariet genomförs i Linköping den 23 september. Den avslutande paneldebatten har temat "Visioner och utvecklingsperspektiv".

- Seminariet ger möjligheter till fortsatta diskussioner om den stora betydelse som Hemvärnet kommer att ha även framöver, säger Staffan Danielsson.

Från Folk och Försvars hemsida:

Hemvärnet har genom åren spelat en stor roll för Sveriges försvar och säkerhet. Genom hemvärnet har ett omfattande ideellt engagemang kommit till uttryck, för försvaret av freden och Sveriges demokrati och frihet.

Framväxten av Europeiska Unionen, Berlinmurens fall, Warszawapaktens upplösning och den omfattande nedrustning som ägt rum har på ett omfattande sätt förändrat både Sveriges och Europas säkerhet i positiv riktning och därmed också hemvärnets. Det råder emellertid en stark enighet om ett forsatt behov av ett militärt försvar. I riksdagens beslut om en ny inriktning för försvaret så har hemvärnet en fortsatt viktig och delvis förändrad roll.

Folk och Försvar och centerpartiet bjuder in till möte för att belysa och diskutera hemvärnets och de nationella skyddsstyrkornas fortsatta utveckling.Tid: Onsdagen den 23 september 2009, kl 09:00-12:20

Plats: Klostersalen, Scandic Frimurarehotellet, Linköping

Anmälan: För att komma till anmälningssidan klicka här. OBS: sista anmälningsdag är 11 sep!

Frågor: Har du några frågor kontakta gärna Lisa Gillström, e-post: lisa.gillstrom@folkochforsvar.seDen här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den , tel: 08-588 824 96

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,