fredag, mars 28, 2008

USCH!!!

"Politikerbloggen rapporterade på torsdagen att socialdemokraten Tomas Ring, sekreterare för Kommunal i Vingåker och fullmäktigeledamot, jämför moderaterna och alliansens arbetsmarknadspolitik med nazisternas arbets- och utrotningsläger.
Ring drog jämförelsen i sin blogg som ligger på socialdemokraternas nätverk.
“Arbete ger frihet skrev Nassarna över sina arbetsläger och utrotnings läger så arbetlinjen som moderaterna och alliansen driver är inget nytt vissa likheter ekar från nasse tyskland.”

Tomas Ring har och har haft förtroendeuppdrag i decennier för kommunal och för s i Vingåker. Har har alltså värderingar och synpunkter som gör att han på socialdemokraternas hemsida kan skriva så här på sin blogg. När han får kritik försvar han sina synpunkter.

Efter några timmar suddar han ut och ber om ursäkt, sedan någon central s-person säkert gripit in.

Sverige är en fin demokrati med en av världens mest generösa A-kassesystem och sjukförsäkringar, och med en alliansregering som satsar tungt på att få fler människor i arbete.

En etablerad socialdemokrat likställer det med nazist-tyskland.

"Ibland rinner det över", säger T.Ring nu. Tyvärr visar det naket hur han resonerar. Och kanske hur resonemangen går i hans kretsar? Oförlåtligt, tycker jag.

Ska bli intressant att se hur hans fortsatta förtroende inom socialdemokratin kommer att se ut.