onsdag, maj 18, 2011

S vindflöjel om Libyen

Det är trist att se hur Juholt och S bara trasslar in sig mer och mer om hur FN och Sverige ska skydda Libyens civilbefolkning. Först kräver man ett snabbt agerande, och är med på att Sverige deltar med stridsflyg (låt vara bara till hälften).

Sedan ska freden tydligen komma på beställning, inom tre månader. Längre ska Sverige omöjligen bli kvar militärt. Och absolut inte med stridsflyg.

Nu har trycket ökat och S öppnar nu för förlängs militär insats från Sverige. Vi ska lyssna på FN, säger Urban Ahlin. Fast inte om de vill ha fortsatt flyginsats, då säger vi nej. Men vill de ha stridsfartyg och ubåtar, då ställer vi upp. (Få tror att detta är aktuellt).

Vi är konsekventa, säger S. Det är alla andra som är inkonsekventa; FN, Nato, regeringen och säkert också Miljöpartiet.

Har vi beslutat om en tremånadersinsats så står vi för det. Punkt, säger Peter Hultkvist, ordf i Försvarsutskottet sedan en månad. (Trots att Sveriges FN-insatser ständigt brukar förlängas i tremånaders eller ettårsintervall (Afghanistan) så länge som skyddet för civilbefolkningen kräver detta). Kartan gäller, menar S. Inte verkligheten. Obegripligt!

Det är sorgligt att se ett f.d "statsbärande parti" vingla fram på detta sättet, samtidigt som Miljöpartiets Peter Erikssson likt en äldre statsman öppnar för att lyssna på FN och är öppen för även fortsatt flyginsats.

Det är inte roligt att behöva kommentera en sådan här soppa, men förhoppningsvis kan S baxas åt rätt håll just genom fortsatt granskning av deras vinglande.

Jag har skrivit en debattartikl på SvD Brännpunkt idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,