måndag, augusti 02, 2010

Cubas kommunism avskedar var fjärde, medelinkomst 150 kr/månad..., världens bästa välfärd, V??

Mikael Wiehe ser Cuba som den främsta demokratin i Amerika...
Vänsterpartiet stöttade länge stödföreningar för CastroCuba, många V:are gör det fortfarande...

Vänsterpartiet vill förbjuda vinster och därmed privat verksamhet och mångfald i offentlig sektor..... I logikens namn vill nog många V-are göra detta även i övriga sektorer. Är vinst och effektivitet fult i det offentliga, är det väl likadant i det privata..?? Detta skulle snabbt försämra Sveriges ekonomi, konkurrenskraft och leda till en snabbt växande arbetslöshet och lägre skatteinkomster.

Samtidigt lovar Vänsterpartiet guld och gröna skogar och har obegränsat med pengar till "världens bästa välfärd" med utgiftsexplosioner till A-kassan, tandvårdsförsäkringen, skolan, äldreomsorgen osv.

Vänsterpartiet är inget välfärdsparti utan deras politik kommer dramatiskt att försämra välfärden i Sverige när vi följer Grekland klockrent i spåren och snabbt närmar oss en statsbankrutt och tvingas skära ner de offentliga utgifterna kraftigt samt avskeda massor av människor som arbetar med t ex vård, skola och omsorg med mera.

Kan jag belägga detta påstående? Javisst, se på Cuba.

Där är privat företagsamhet och vinst något fult, och där är medelinkomsten 150 kr per dag.. Nu ska dramatiska sparpaket genomföras med miljonuppsägningar.

DN rapporterar om detta idag;

"Efter Sovjetunionens sönderfall, som innebar ett bortfall av massivt ekonomiskt stöd till det socialistiska Kuba, godkände Castroregimen på 1990-talet en rad former av privata företag. Verksamheter som skönhetssalonger, hundtrim och små restauranger fick licens och betalade skatt.

Social förbittring uppstod när några av egenföretagarna blev framgångsrika, i synnerhet ägare till mindre restauranger. Regeringen började då höja skatterna och strama upp regelverket samt minskade antalet tillstånd tills sektorn i det närmaste lamslogs, liksom resten av ekonomin.

Kuba har inte haft tillgång till internationellt kapital och är beroende av den rabatterade olja landet får från Venezuela för att hålla den sköra ekonomin flytande. Turistinkomsterna, liksom bidragen från kubaner i exil, är stöttepelare i den kubanska ekonomin.

Ineffektiviteten är omfattande och lönerna är låga. Arbetare tjänar i genomsnitt 150 kronor i månaden."

Vänsterpartiets politik skulle alltså snabbt slänga ner Sverige i diket. Kan man strunta i den, då? Nej, V är ju en del av den rödgröna oppositionen, och V:s genomslag märks alltmer i deras gemensamma politik.

Rösta på Alliansen och gärna på dess gröna röst, Centerpartiet! Stöd liberalism och inte kommunism eller socialism.

Några andra av mina blogglänkar om Vänsterpartiet och dess politik och historia, och om Miljöpartiet.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,