måndag, februari 08, 2010

Bra c-förslag om avdrag för datorkostnader!

Centerpartiet har haft kommundagar i Göteborg, som gav ett bra avstamp inför valet. Maud Olofsson anslog den offensiva ton som präglade hela sammankomsten.

Integritetsfrågorna lyftes särskilt, vilket kändes mycket bra. Jag deltog i ett panelsamtal med Per Ankersjö, Annie Johansson och Muharrem Demirok, och betonade frågornas vikt, att centerpartiet driver och ska driva dem i enlighet med vårt öppenhetsmanifest, men att vi ibland ställs inför plågsamt svåra avvägningar, särskilt - naturligtvis - i regeringsställning.

Centerpartiet föreslår nu att kostnader för dator och IT i bostaden ska omfattas av HUS-avdraget. Dvs dessa tjänster blir väsentligt billigare och kommer att bidra till framväxten av fler företag som fixar de problem som återkommande drabbar datorer och uppkopplingar osv.

ROT-avdraget är socialdemokraterna för, det sänker kostnaden för renovering och reparationer i bostäderna. RUT-avdraget är socialdemokraterna emot, det sänker kostnaden för hushållsnära tjänster utöver byggnadstjänster, det ger tusentals nya jobb och gör svarta jobb vita.

Nu driver centerpartiet på för att även datorservice ska klassas som en hushållsnära tjänst, vilket är alldeles utmärkt. Det ska bli intressant att se hur s övriga partier ställer sig till detta, och om s i vanlig ordning motsätter sig allt som inte har koppling till de manliga byggnadsjobben. Magnus och Annie har skrivit om detta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,