tisdag, juli 06, 2010

Jag dementerar ryktena om min kandidatur!

Jag tror mig ha läst i Grönköpings veckoblad att mitt namn har nämnts som kommande toppnamn i Centerpartiet. Det är självfallet lätt att förstå att sådana rykten kan uppstå, men jag vill å det bestämdaste dementera dem. Entydigt och en gång för alla. Oåterkalleligen. Så det så. Och jag är oemottaglig för övertalning. Fullständigt. Helt och hållet. Så det så igen!

Efter att ha rensat luften med detta angelägna tillkännagivande, åter till verkligheten. Jag ser fram mot Centerpartiets dag i Almedalen och främst mot vår utmärkta partiledares Maud Olofssons tal. Hon har fått mycket uppmärksamhet de senaste dagarna, oförskämda påhopp från härskarteknikskunniga manliga språkrör med mera, och kommer säkert att vara osedvanligt taggad!

Idag har jag bl a deltagit i ett utmärkt seminarium om närproducerad mat i Jordbruksverkets regi, och med god moderering av förra jordbruksministern mm Annica Åhnberg. Debatten kom att handla om vad som är närproducerad mat och om det kanske behövs en särskild djurskyddsmärkning...Utöver Krav, eko, Svenskt sigill, klimat och andra märkningar, pust.

Min defition på närproducerad mat är att den kommer från svenska åkrar och betesmarker och producerad under världens strängaste miljö- och djurskyddslagar. Kan man sedan härleda produktionen till mindre ytor som region eller kommun, bara bra.

Och den märkning som behövs utöver de redan befintliga är väl ursprungsmärkning från Sverige, då får man automatiskt hela klimat och miljö- och djurskyddspaketet på en gång!

Jag tog självfallet upp risken för att det stora livsmedelshyckleriet förstärks, med ytterligare särregler och märkningar som driver svensk produktion i graven och ökar importen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Mikael Wiehe i SvT - hugg huvudet av direktörer och samla upp i en korg

Med anledning av att Mikael Wiehe av SvT ges tillfälle att uppträda i "allsång på skansen"återpublicerar jag mina blogginlägg om de musikstycken som han underhöll sin publik med på första maj i Linköping.

En duktig artist, förvisso, men som är kommunist, som det verkar, och som uppmanar sina åhörare att hugga huvuden av direktörer och kanske politiker och samla dem i en korg.

Om sådana budskap på vänsterkanten anses rumsrena av SvT, borde med SVTs krav på åsiktsneutralitet detsamma gälla för liknande uppmaningar från högerkanten. Jag tror dock att SvT nöjer sig med att låta Wiehe få predika sina åsikter på bästa sändningstid inför valet...

Jag har som ni förstår upprörts över Wiehes text och får väl än en gång överväga om jag kan få SvTs omdöme prövat på något sätt.
Jag tycker det är allvarligt att uppmana människor till sådana hemskheter som Wiehe beskriver, och att låta detta premieras med framträdande i SvT.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,