tisdag, juli 06, 2010

Mikael Wiehe i SvT - hugg huvudet av direktörer och samla upp i en korg

Med anledning av att Mikael Wiehe av SvT ges tillfälle att uppträda i "allsång på skansen"återpublicerar jag mina blogginlägg om de musikstycken som han underhöll sin publik med på första maj i Linköping.

En duktig artist, förvisso, men som är kommunist, som det verkar, och som uppmanar sina åhörare att hugga huvuden av direktörer och kanske politiker och samla dem i en korg.

Om sådana budskap på vänsterkanten anses rumsrena av SvT, borde med SVTs krav på åsiktsneutralitet detsamma gälla för liknande uppmaningar från högerkanten. Jag tror dock att SvT nöjer sig med att låta Wiehe få predika sina åsikter på bästa sändningstid inför valet...

Jag har som ni förstår upprörts över Wiehes text och får väl än en gång överväga om jag kan få SvTs omdöme prövat på något sätt.
Jag tycker det är allvarligt att uppmana människor till sådana hemskheter som Wiehe beskriver, och att låta detta premieras med framträdande i SvT.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Sumatra sa...

Staffan,

För din skull tittade jag på Allsång på Skansen. Det var väl inget att hetsa upp sig över.

Här är en liten sång till dig.

http://www.youtube.com/watch?v=SWANfURfESg

Staffan Danielsson sa...

Mikael Wiehe är en bra artist, med många fina låtar.

Och han sjöng på skansen inte den nya sång som finns på hans nya skiva.

Det är den jag kritiserar, att han säljer skivan som uppmnanar till att hugga huvudena av direktörer och samla dem i en korg samtidigt som han för detta belönas av SvT med att få uppträda i allsång på skansen.

Han menar inte bokstavligt vad han skriver, kanske. Ja, vad menar hand då? Hur vet vi hur människor i Sverige kan tolka hans väldigt entydiga skriverier?

Och om nästan kommunister på vänsterkanten får uppmana till sådana hemskheter, vaqr går gränsen för trubadurer på extrema högerkanten? Är det bara att dikta på?

Sanningen sa...

Hur uppmanar man till saker med frågor? Han uppmanar inte till någon halshuggning.. Han frågar bara folket om de vill ha huvuden på silverfat.. Så det så!

Staffan Danielsson sa...

Han drömmer om galgar på torgen och om avhuggna huvuden i en korg...och han hatar utpekade grupper av människor...

Sådana uppmaningar tar ju ingen på allvar..., ja säg det? Det finns många människor i Sverige.

Och om extremvänstern kan uppmana till hemskheter, är det då lika OK att extremhögern gör det?